Chipotle - Limonkowe Tacos Z Kurczakiem
Chipotle - Lime Chicken Tacos to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Jeśli masz skórkę z limonki, tortille kukurydziane, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chipotle Lime Chicken Tacos - 7 Punktów, Chipotle Lime Fish Tacos, oraz Chipotle Lime Shrimp Tacos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Obficie doprawić kurczaka, na zewnątrz i wewnątrz jamy, solą i pieprzem do smaku. Palcami włóż część skórki z limonki pod skórę kurczaka.
Posyp kurczaka sokiem z limonki i włóż połówki do jamy.
Umieść kurczaka w patelni do pieczenia, pierś do góry i dodaj 1/4 szklanki wody na dno patelni. Piecz kurczaka, aż temperatura wewnętrzna zarejestruje 165 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu, po włożeniu w najgrubszą część uda.
Wyjąć kurczaka z piekarnika na deskę do rzeźbienia, odstawić do ostygnięcia na tyle, aby obsłużyć.
W małej misce, połączyć crema, rozdrobnione chipotles, pozostała Skórka z limonki, i sól i pieprz, do smaku.
Gdy kurczak ostygnie, wyciągnij mięso z kości i rozdrobnij.
Na każdą tortillę nałóż trochę rozdrobnionego kurczaka, wierzch polej chipotle crema i udekoruj skórką z pozostałej limonki.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło.
![50% Xarel-lo, 30% Macabeo i 20% Parellada w wieku 18 miesięcy na osadzie sprawiają,że ta cava jest niesamowita. Delikatne bąbelki o jedwabistej konsystencji i kredowej mineralności sprawiają, że ten napój cava przypomina szampana NV.]()
50% Xarel-lo, 30% Macabeo i 20% Parellada w wieku 18 miesięcy na osadzie sprawiają,że ta cava jest niesamowita. Delikatne bąbelki o jedwabistej konsystencji i kredowej mineralności sprawiają, że ten napój cava przypomina szampana NV.
50% Xarel-lo, 30% Macabeo, and 20% Parellada aged for 18 months on the lees make this cava an incredible value. Delicate bubbles with a silky texture and a chalky minerality make this cava drink like NV Champagne.