Chipotle-Kurczak Z Grilla Z Mango Z Kolendrą Chimichurri

Chipotle-Kurczak Z Grilla Z Mango Z Kolendrą Chimichurri
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kurczaka z Chipotle-Mango z grilla z kolendrą Chimichurri. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 12,39 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 81g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 1411 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać liście kolendry, Skórki, szalotki i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolendra Chipotle Barbecue Udka Z Kurczaka + Gratisy, Chipotle-Sałatka Z Kurczakiem Z Grilla Mango, oraz Miękkie Tacos z kurczaka z kolendrą Chimichurri i domowymi tortillami kukurydzianymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włóż Mango, kolendrę, Chipotle, SOS adobo, ocet, czosnek, sok z cytryny, olej rzepakowy, 1 łyżkę soli i 1 łyżeczkę pieprzu do robota kuchennego i puree, aż będzie gładka. Dostosuj przyprawę do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Mozzarellą)(można Zastąpić Mozzarellą)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Wrzuć kurczaka z połową mieszanki mango do zamykanej plastikowej torebki i masuj, aby pokryć kurczaka sosem. Przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin marynować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
3
Drugą połowę mieszanki mango umieścić w małym rondlu i dusić na małym ogniu, aż gęsty, często mieszając, o 15 protokół. Doprawić solą. Odstaw część gotowanego sosu mango na bok do serwowania, a resztę użyj do fastrygowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Rozgrzej grill do podłoża i posmaruj olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Kurczaka wyjąć z marynaty, zetrzeć nadmiar marynaty, żeby się nie poparzyła i położyć na grillu. Grillować kurczaka, obracając, aż gotowane przez, około 30 minut, fastrygowanie z duszonym sosem mango w ciągu ostatnich 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1
Połącz kolendrę, pietruszkę, szalotki, czosnek, olej z pestek winogron, agawę, sok z limonki oraz sól i pieprz do smaku w robocie kuchennym i pulse do mniej więcej posiekać. Kontynuuj przetwarzanie, aż sos będzie drobno posiekany, ale nie gładki (nie powinien być puree). Odstawić na co najmniej 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Procent Tequili BlancoProcent Tequili Blanco
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Kurczaka przełożyć na półmisek i podawać z chimichurri i reserved sosem mango.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
3
Zdjęcia Kat Teutsch

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Masia Puigmolto może Xa Brut Cava z 4.6 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava
Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn