Chipotle Crusted Salmon with Triple Berry Sauce
Chipotle Crusted Salmon with Triple Berry Sauce to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 25g białka, oraz 8G tłuszczu. Mieszanka skórki limonki, mielony kminek, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 35 minut. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto polenta z kokosem z sosem potrójnie jagodowym, Sherry Triple Berry Sos Żurawinowy, oraz Migdałowe ciastko z sosem potrójnie jagodowym.
Instrukcje
Rozpyl chłodne ruszty grillowe za pomocą sprayu do gotowania bez przylepca.
Rozgrzać grill do średniej. Zmiksuj brązowy cukier, chipotle w proszku, kminek i sól. Pokryć skórkę ryby rozpylonym sprayem.
Rozprowadzić mieszaninę rub na wierzchu ryby (nie od strony skóry).
Filety ugotować na ruszcie. Grill ryby 12 do 15 minut lub aż nieprzezroczyste przez cały.
Połącz konfitury z sokiem z limonki w misce bezpiecznej dla mikrofalówki. Mikrofalówka 15-20 sekund na wysokości.
Udekoruj obficie startą skórką limonki.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.