Chipotle-Cheddar Puree Ziemniaczane

Chipotle-Cheddar Puree Ziemniaczane
Chipotle-Cheddar puree ziemniaczane wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 82 centów za porcję. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Sprawdza się jako niedrogi dodatek. Udaj się do sklepu i odebrać masło, chipotle chiles w sosie adobo, Yukon gold potato, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 42%. Spróbuj Chipotle Cheddar Puree Ziemniaczane, Chipotle Puree Słodkie Ziemniaki, oraz Chipotle-Chevre Puree Ziemniaczane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyjąć 1 chile i 1 łyżkę sosu adobo z puszki. Posiekać chile do środka 1 łyżka stołowa. Rezerwa Pozostałe chiles i sos adobo do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Mozzarellą)(można Zastąpić Mozzarellą)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2
Umieścić ziemniaki i czosnek w dużym holenderskim piekarniku; przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować 15 minut lub do ziemniaków jest miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Drenaż. Powrót mieszaniny ziemniaków do holenderskiego pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
4
Dodaj posiekane chile i sos adobo, ser, i pozostałe składniki. Mash do pożądanej konsystencji z masherem ziemniaczanym. Gotować przez 3 minuty na średnim ogniu lub do całkowitego ogrzania, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Mozzarellą)(można Zastąpić Mozzarellą)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Marques de Caceres Cava. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Marques de Caceres Cava
Marques de Caceres Cava
Blady słomkowy kolor ożywiony drobnymi pęcherzykami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioche. Uroczy i okrągły w ustach o orzeźwiającej, zbalansowanej strukturze. Żywe wykończenie, które podkreśla jego drobne bąbelki.Orzeźwiający aperitif, ten Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronem, ryżem, pikantnymi daniami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia8
Magazyn