Chili Mac, Meksykański Styl
Chili Mac w stylu meksykańskim może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Na 6,07 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 70% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1922 kalorie, 93g białka, oraz 100 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, papryka Poblano chile, olej kukurydziany, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest idealny do Super Bowl. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chili Mac, Meksykański Styl, Zielone Chili W Stylu Meksykańskim, oraz Szybkie Meksykańskie Dyniowe Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do pieczenia.
Paprykę ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika. Pozostawić skórę do czernienia i blister, obracając papryki chile, aż wszystkie strony są zrobione. (Uwaga: nie przegotować.) Po zakończeniu umieść je w papierowej torbie i zapieczętuj. W ciągu około 15 do 20 minut wyjmij je z torby i obierz skórę pod bieżącą wodą.
Usuń łodygi i nasiona, a następnie posiekaj.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu. Wycisnąć chorizo z osłonek do gorącego oleju. Drewnianą łyżką rozbijamy kiełbasę i gotujemy około 4 minut.
Usunąć kiełbasę i odstawić. Cebulę wymieszać z olejem i gotować do miękkości i przezroczystości. Wymieszać z czosnkiem i gotować przez 1 minutę. Wymieszać w papryce poblano i podgrzać przez 1 minutę.
Zwiększyć ogień do wysokiej, i mieszać w pomidory z płynem, czarna fasola, woda, makaron, sól, pieprz, i oregano. Doprowadzić do niskiego wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest al DENTE, o 10 protokół.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Avinyo Cava Reserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Avinyo Cava Reserva]()
Avinyo Cava Reserva
Jasne białe owoce łączą się z nutami tostów. Na podniebieniu wino jest świeże i żywe. Pary z porem, kiełbasą, romesco, pomidorami, aïoli.