Chile Rellenos Zapiekanka
Chile Rellenos Zapiekanka wymaga około 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 324 kalorie, 19g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 1,22 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka chili, jajka, olej sałatkowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Puffy Chile Rellenos Zapiekanka, Chile Rellenos, oraz Poblano Chile Rellenos.
Instrukcje
Tortille stos i pokroić w około 1/2-calowe kwadraty.
W 11-do 12-calowej patelni, połączyć 1 łyżeczkę oleju i cebulę. Mieszać często na średnim ogniu, aż cebula kuleje, o 3 protokół.
Dodać tortille i pozostały olej, włączyć ciepło do wysokiej, i mieszać, aż małe kawałki zaczynają brązowieć, 8 do 10 protokół.
Roztrzep tortillę w owalnej lub prostokątnej zapiekance o wymiarach 8 na 12 cali (co najmniej 2 cale). Głębokie).
Posiekać 2 szklanki sera, posypać 1 szklanką tortilli.
Pozostały ser pokroić w patyczki o grubości około 1/4 cala.
Chili odcedzić i stuff równo z paluszkami serowymi.
Ułóż chili w jednej warstwie w zapiekance.
Oddzielne jajka. Białka ubijać mikserem na dużej prędkości, aż będą miękkie, ale wyraźne szczyty; odstawić.
Wymieszaj żółtka (użyj nieumytych ubijaków) z mąką, a następnie ubijaj na dużej prędkości, aż kolor będzie jaśniejszy, około 2 minut. Połowę białek ubić w żółtka, następnie złożyć pozostałe białka i wlać mieszaninę na chili, skrobanie miski. Górna mieszanka jajek z rozdrobnionym serem.
Piec w piekarniku 375, aż polewa będzie złotobrązowa i będzie jędrna po delikatnym dotknięciu, około 15 minut.
Przecinając chili, czerpak z zapiekanki do podania.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Cava Mestres Reserva Brut 1312. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Cava Mestres Reserva Brut 1312]()
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Jasnożółty słomkowy kolor z widocznymi zielonymi pasemkami i drobnymi, eleganckimi bąbelkami. Wyraźne odzwierciedlenie rocznika: delikatna Finezja z intensywnymi aromatami białych owoców, kwiatów i świeżo ciętych ziół. Na podniebieniu jest świeży, odsłaniając wielką równowagę słodyczy i kwasowości. Przyjemny i łatwy do picia.