Chile Relleno Zapiekanka
Przepis Chile relleno zapiekanka może być wykonane w około 1 godzinę i 25 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.99 za porcję. To danie główne ma 508 kalorii, 29g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przepis ten zachwycił 2871 osób. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, sól, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Chile Relleno Zapiekanka, Chile Relleno Zapiekanka, oraz Chile Relleno Zapiekanka.
Instrukcje
Char cały Poblano chiles: pierwszym krokiem jest char zewnętrznej skóry Poblano chiles. Najłatwiej jest to zrobić bezpośrednio nad płomieniem palnika gazowego (zobacz Jak upiec Chiles na płomieniu gazowym).
Można to również zrobić nad grillem, lub na patelni do pieczenia pod brojlerem (nie używaj cienkiej blachy do pieczenia lub będzie osnowy pod dużym ogniu). Wystarczy umieścić chiles wystarczająco blisko elementu grzejnego, aby char i blister na powierzchni.
Obróć chiles tak, aby były całkowicie zaczernione wokół.
Umieść poczernione chiles w misce i przykryj talerzem lub wilgotnym ręcznikiem.
Niech chiles pary we własnym ogniu przez kilka minut.
Podsmażyć cebulę, czosnek, dodać pomidory, sól, i gotować na wolnym ogniu: podczas gdy chili są chłodzenia, rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni sauté, na średnim ogniu.
Dodać posiekaną cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować jeszcze minutę.
Dodać pomidory (rozbić całe pomidory przed dodaniem do patelni).
Dodać szczyptę soli. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i obniżyć ciepło do niskiej. Delikatnie dusić przez 15-20 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Peel the blackened skóry off poblanos: ostrożnie obrać i wyrzucić blackened skóry off chili.
Odciąć końce łodygi. Ostrożnie usuń strąk z nasion bez rozdzierania chiles (które będziesz wypychał później).
Umieść Meksykańskie chorizo na dużej patelni i ustaw ciepło na średnio wysokie. Rozbij chorizo krawędzią metalowej szpatułki podczas gotowania. Gotować, aż gotowane przez, o 4 protokół.
Rozłóż sos pomidorowy na dnie naczynia do pieczenia: Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozłóż sos pomidorowy na dnie naczynia do pieczenia 9x13 cali. Sos pomidorowy powinien być konsystencją cienkiego sosu spaghetti. Jeśli jest zbyt gęsty, rozcieńcz go niewielką ilością wody.
Zrób farsz: w dużej misce wymieszaj farsz z gotowanego chorizo, cotija i oregano.
Chiles Stuff z mieszaniny chorizo i umieścić na szczycie sosu pomidorowego w naczyniu do pieczenia.
jajka, mąka, proszek do pieczenia, sól: w dużej misce energicznie ubijamy jajka.
Ubić mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Posypać chiles z połowy Jacka lub sera cheddar.
Wlać masę jajeczną na chiles i posypać pozostałym serem.
W tym momencie można zrobić do przodu i chłód przez kilka dni.
Dodaj 10 minut do czasu gotowania w następnym kroku, jeśli do przodu i schłodzić.
Piec w temperaturze 191°, aż top zaczyna brązowy i jajka są ustawione, ale nadal miękkie, o 30 protokół.