Chile-Duszone Żeberka
Chile-duszone żeberka wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.96 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. 250 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka grubych krzyżowo cięte wołowe żeberka; 5 funtów), mielona kolendra, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chile-Duszone Żeberka, Chile-Duszone Żeberka, oraz Cytrusowo-Chile-duszone żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Toast chiles w suchej dużej patelni overmedium ciepła, aż lekko dmuchane i lightlydarkened po obu stronach, o 2 protokół.
Wyjąć z patelni; ostudzić. Łodyga chilesand połowę wzdłuż; odrzucić nasiona.
Umieść w średniej misce i dodaj wrzącą wodę do przykrycia.
Niech chiles stać do miękkości, ok. 20 minut.
Połącz chiles, czosnek, skórkę z cytryny ijejce, olej, sól, kolendrę i kminek w blenderze lub robocie kuchennym; przecier, dopókimarinada jest gładka.
Wrzucić żeberka i cebulę z marynatyw płytkim naczyniu do pieczenia; przykryć naczynie i żeberka na noc.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Cebulę,żeberka i marynatę przełożyć do dużego, ciężkiego garnka.
Dodaj bulion. Doprowadzić do wrzenia na kuchence ipołożenie garnka.
Przenieść do piekarnika i dusić żebra przez 2 godziny.
Dodaj ziemniaki, marchew i pastę pomidorową (trzymaj mięso i warzywa zanurzone); przykryj i wróć do piekarnika. Kontynuuj duszenie, aż mięso będzie delikatne i łatwo się oddziela od kości, a warzywa będą miękkie, o 50-60 minut dłużej.
Przenieś krótkie żeberka i warzywa naduża blacha do pieczenia. Przykryj arkusz bakingsheet folią. Przelej płyn do gotowania do dużego rondla. Doprowadzić do wrzenia, reduceheat i gotować na wolnym ogniu, odtłuszczanie tłuszczu z powierzchniokazalnie, aż sos zmniejsza się do4 filiżanek, 8-10 minut. Rób z wyprzedzeniem: Shortribs, warzywa i sos mogą być wykonane 2 godziny wcześniej. Sos na okładce.
Niech SOSI żeberka i warzywa stoją w temperaturze pokojowej.
Umieść przykrytą blachę do pieczenia z żeberkami iwegetables w piekarniku do podgrzania, około 15 minut. Oliwki i natkę pietruszki wymieszać z sosem i dozować od czasu do czasu, mieszając na średnim ogniu.
Żeberka i warzywa podzielić międzyplaty i sos łyżka nad.