Chilaquiles może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 508 kalorii, 19g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz kolendrę, tortille kukurydziane, limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chilaquiles, Chilaquiles Cha Cha Cha, oraz Chilaquiles dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić mały garnek wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Umieść ancho chiles w jednej warstwie na małej patelni i tost na średnim ogniu, aż chrupiące i pachnące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili Pepper
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Przenieść chiles do średniej, żaroodpornej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Wlać wrzącą wodą na chiles całkowicie pokryć je i moczyć, aż będą miękkie i giętkie, co najmniej 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Woda
5
Odcedzić chiles i umieścić w misce blendera lub robot wraz z pomidorami, 3/4 pokrojonej w kostkę cebuli, Serrano chiles, i około 1 szklanka posiekanej kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serrano Pepper
Kolendra
Pomidor
Papryka Chili
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
6
Dodać sól i bulion z kurczaka i zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Sól
7
Rozgrzać olej na dużej żeliwnej patelni lub patelni na średnim ogniu do 177°, około 10 minut. Tortille smażyć w 5 partiach, aż będą chrupiące i przestaną gwałtownie bulgotać, około 1 minuty na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Wyjąć łyżką szczelinową do wyłożonej papierowym ręcznikiem blachy do pieczenia i posypać solą.Ostrożnie odcedzić olej do żaroodpornego pojemnika. Wytrzyj patelnię i zwróć ją do pieca na średnim ogniu. Weź 1/4 szklanki zużytego oleju i dodaj go do patelni (wyrzucić pozostały olej). Gdy mieni się, ostrożnie wlać mieszaną mieszaninę chile (będzie się wściekle bąbelkować) i smażyć, często mieszając, aż będzie pachnący i nie będzie już surowy-smak, około 7 minut.Zmniejszyć ogień do średnio niskiego poziomu i wymieszać z sokiem z limonki. Smak i, jeśli to konieczne, dostosuj przyprawę solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
Przyprawy
Papryka Chili
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Blacha Do Pieczenia
Patelnia
Piec
9
Dodać smażone tortille, delikatnie mieszając, aż zmiękną i dobrze pokryją sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
SOS
10
Przenieść chilaquiles do półmiska i top z rozdrobnionego kurczaka (jeśli używasz), ser, mżawka crème fraîche, rzodkiewki, i pozostałych pokrojonych w kostkę cebuli i kolendry.