Chicken Satay
Chicken Satay to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, ząbek czosnku, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pikantna kanapka z grillowanym serem z kurczaka orzechowego (aka Chicken Satay Melt), Chicken Satay, oraz Chicken Satay.
Instrukcje
Namocz 12 (6-calowych) drewnianych szaszłyków w wodzie 30 minut.
. Podczas gdy szaszłyki moczyć, połączyć pierwsze 7 składników w dużej plastikowej torbie zip-top; uszczelnić i delikatnie wstrząsnąć Worek Do płaszcz kurczaka. Marynować w lodówce 15 minut.
Połącz sos sojowy i 5 kolejnych składników, mieszając trzepaczką.
Wyjąć kurczaka z worka; wyrzucić marynatę. Nawlecz każdego kurczaka na szpikulec.
Umieść kurczaka na stojaku grillowym pokrytym sprayem do gotowania. Przykryć i grill 3 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Podawać kurczaka z sosem orzechowym.