Chicken Piccata
Chicken Piccata wymaga około 40 minut od początku do końca. Na 1,76 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, bulion z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chicken Piccata, Chicken Piccata, oraz Chicken Piccata.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Kurczaka doprawić solą i pieprzem. Kurczak zagrzebać w mące i otrząsnąć nadmiar.
Na dużej patelni na średnim ogniu roztopić 2 łyżki masła z 3 łyżkami oliwy z oliwek. Gdy masło i olej zaczną skwierczeć, dodaj 2 kawałki kurczaka i gotuj przez 3 minuty. Gdy kurczak jest rumiany, odwróć i gotuj drugą stronę przez 3 minuty.
Wyjąć i przenieść na talerz. Roztopić 2 łyżki masła i dodać kolejne 2 łyżki oliwy z oliwek. Gdy masło i olej zaczynają skwierczeć, dodaj pozostałe 2 kawałki kurczaka i brązowej obu stronach w ten sam sposób.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać kurczaka do talerza.
Na patelnię dodać sok z cytryny, wywar i kapary. Powrót do pieca i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się brązowe kawałki z patelni dla dodatkowego smaku. Sprawdź przyprawę. Powrót całego kurczaka na patelnię i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Wyjąć kurczaka na talerz.
Dodaj pozostałe 2 łyżki masła do sosu i energicznie ubijaj.
Polej kurczaka sosem i udekoruj natką pietruszki.