Chicken Hunter-style: Pollo alla Cacciatora
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kurczak w stylu myśliwego: Pollo alla Cacciatora może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 699 kalorii, 33g białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Na 3,83 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pieprz, cukier, płatki chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pollo alla Cacciatora, Pollo alla Cacciatora, oraz Pollo fritto alla toscana (smażony kurczak po Toskańsku) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka pokroić na 8 sztuk.
Połączyć czosnek, rozmaryn, sól i pieprz i tyle oliwy z oliwek, aby nieco suchą pastę. Podziel pastę równomiernie pomiędzy 8 sztuk i odstawić, przykryte i schłodzone, na 2 godziny.
W holenderskim piekarniku podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na dużym ogniu, aż do palenia.
Nadmiar przetrzyj z ptaka i posmaruj każdy kawałek mięsa ze wszystkich stron w gorącym oleju.
Wysmarowane mięso wyjąć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Dodać cebulę, grzyby i pancetta i gotować na dużym ogniu, aż cebula są złotobrązowe i tłuszcz został wykonany z pancetta.
Odcedzić nadmiar oleju, następnie dodać wino i wymieszać dno patelni drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki.
Dodać przecier pomidorowy, bulion z kurczaka, cukier i płatki chili i doprowadzić do wrzenia. Odstawić kurczaka na patelnię. Gotować przez 20 minut, przykryte, następnie 15 do 20 minut więcej, odkryte.
Wyjąć z ognia, przeciąć każdą ćwiartkę na pół i równomiernie podzielić mięso między 4 rozgrzane talerze obiadowe, dając każdej płytce 1 sekcję piersi i 1 sekcję nogi. Top z sosem i podawać natychmiast.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.