Chicken-Carambola Stir-Fry
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Chicken-Carambola Stir-Fry może być świetny przepis, aby spróbować. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 412 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oleju roślinnego, brązowego cukru, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest dobre. Spróbuj Kurczak z brokułami Stir-Fry, Szybki Stir-Fry Z Kurczakiem I Brokułami, oraz Szybkie 15 minut Stir-Fry kurczaka i warzyw dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój 1 karambolę na pół w poprzek i wyciśnij 2 łyżki soku, używając rozwiertaka do cytrusów lub sokowirówki; odstaw sok na bok. Połówki karamboli pokroić w kostkę; odstawić. Pozostałe 3 karambole pokroić w poprzek i odstawić.
Połączyć 2 łyżki soku z karamboli, kurczaka, sherry, brązowy cukier, piernik, sos sojowy, i czosnek w misce, i dobrze wymieszać. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Kurczak odsączyć, rezerwując marynatę.
Kurczaka posypać skrobią kukurydzianą; wrzucić dobrze do herbu.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i karambolę; Stir-fry 1 minutę.
Dodać paprykę i cebulę, i stir-smażyć 3 protokół lub aż kurczak jest gotowy.
Dodaj zarezerwowaną marynatę, olej sezamowy, sól i pieprz; smażyć 1 minutę.