Chianti Marynowany Gulasz Wołowy

Chianti Marynowany Gulasz Wołowy
Przepis Chianti marynowany gulasz wołowy może być wykonany w około 6 godzin i 40 minut. Za $6.09 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 727 kalorii, 48g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork ma 24 fanów. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz pod ręką marchewkę, ziemniaki, rozmaryn i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest super. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Chianti Marynowany Gulasz Wołowy, Gulasz Wołowy Marynowany W Czerwonym Winie, oraz Sos Karmelowy Chianti.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Umieść wołowinę w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
3
Mięso polać winem i marynować w lodówce przez 1 1/2 godziny. Odwróć mięso i marynuj przez kolejne 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WinoWino
4
Wyjmij mięso z wina i osusz papierowymi ręcznikami. Zarezerwuj wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
W dużym holenderskim piekarniku podgrzej 3 łyżki oleju na średnim ogniu. Dopraw mięso ze wszystkich stron solą i pieprzem. Za pomocą szczypiec umieść mięso na patelni i zrumień ze wszystkich stron, około 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
SzczypceSzczypce
PatelniaPatelnia
6
Usuń mięso i dodaj pozostały olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Dodaj pancettę i gotuj, często mieszając przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
8
Dodaj marchew, seler, czosnek, oliwki, fasolkę szparagową, ziemniaki, rozmaryn i szałwię. Gotuj przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
ZiemniakZiemniak
RozmarynRozmaryn
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
OliwkiOliwki
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
9
Wlej zarezerwowane wino, pomidory i bulion wołowy na patelnię, zeskrobując drewnianą łyżką brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni. Włóż mięso na patelnię i zagotuj płyn. Przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez 3 do 3 1/2 godziny lub do momentu, gdy mięso będzie bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
PomidorPomidor
MięsoMięso
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
10
Usuń mięso i gałązki rozmarynu z gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
MięsoMięso
GulaszGulasz
11
Połóż mięso na desce do krojenia i pokrój na ćwiartki. Za pomocą 2 widelców rozdrobnij mięso na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
12
Dodaj rozdrobnione mięso do gulaszu i gotuj, aż się rozgrzeje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
GulaszGulasz

Polecane wino: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec

Gulasz wołowy można łączyć z Shiraz, Cabernet Sauvignon i Malbec. Te pełne czerwone wina są idealnym dodatkiem do obfitego gulaszu wołowego. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Dr. poluzuj Dr. L Riesling. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Dr L Riesling
Dr L Riesling
"...zaskakująco złożona i wyjątkowa wartość w prawie suchym Riesling... Po cytrynowym, zielonym jabłku, mokrym kamieniu i lekko kwiatowym aromacie następuje chrupiące, nasycone łupkiem podniebienie i wykończenie soczystych cytrusów i jabłek, olejów orzechowych, soli mineralnych i mokrego kamienia..."- Wine Advocate " to wino musi być jedną z najlepszych ofert w Mosel Riesling. "Wprowadzający" Riesling Ernsta Loosena charakteryzuje się smakami świeżej brzoskwini i moreli, zrównoważonymi sporą ilością orzeźwiającej kwasowości. Świetny aperitif."- Magazyn Food & Wine
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn