Chex ® kwitnąca cebula z boczkiem Chipotle Dip

Chex ® Blooming Onions with Bacon Chipotle Dip może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko receptur Hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka liści tymianku, boczek, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chex ® kwitnąca cebula z boczkiem Chipotle Dip, Bezglutenowa cebula kwitnąca Chex® z boczkiem Chipotle Dip, oraz Cebula Kwitnąca Boczek Chex Mix®.
Instrukcje
Wymieszać składniki Dip w małej misce. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
Zmiażdżyć zboża. W dużej misce wymieszaj pokruszone zboża, mąkę, sól i przyprawy. W innej dużej misce ubij mleko i jajka trzepaczką.
Cut 1/2 cala off spiczasty koniec cebuli; obrać cebulę, pozostawiając dolnej łodygi.
Wytnij rdzeń o średnicy 1 cala ze środka cebuli. Używając bardzo ostrego, dużego noża, przeciąć środek cebuli do około trzech czwartych drogi w dół. Obrócić cebulę o 90 stopni i ponownie pokroić w X w poprzek pierwszego cięcia. Przekrój sekcje na pół, bardzo ostrożnie, aż cebula zostanie przecięta 16 razy. Nie przycinaj na dno cebuli.
Rozłóż "płatki" cebuli. Cebulę posmarować mieszanką zbóż, oddzielając płatki i posypując między nimi suchą powłoką. Cebulę zanurz w mieszance jajecznej, a następnie ponownie w mieszance zbożowej. To podwójne zanurzanie zapewnia dobrze pokrytą cebulę; część powłoki zmywa się podczas smażenia cebuli.
Powtórz Krok 3 z pozostałą cebulą, mieszaniną zbóż i mieszaniną jaj.
W frytkownicy lub ciężkim rondlu umieść wystarczającą ilość oleju, aby przykryć cebulę.
Rozgrzać olej do 177°. za pomocą łyżki szczelinowej powoli umieść 1 powlekaną cebulę na raz w gorącym oleju. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać olej w temperaturze350. smaż 3 minuty; obróć cebulę łyżką szczelinową. Smażyć 3 do 4 minut dłużej lub aż cebula będzie złoty kolor.
Wyjąć łyżką szczelinową; osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podawać na gorąco z dipem.