Cheesy Chicken Fajita Pizza
Cheesy Chicken Fajita Pizzan to meksykański przepis, który serwuje 6. To danie główne ma 447 kalorii, 28g białka, oraz 21g tłuszczu na porcję. Za $1.98 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką cebulę, wstępnie upieczoną 2-calową skórkę do pizzy, ser monterey jack i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Serowa wegetariańska pizza Fajita z papryką i cebulą, Serowa Powolna Zupa Z Kurczaka Fajita, oraz Kurczak Fajita Pizza.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż kurczaka, cebulę i zieloną paprykę na oleju, aż soki z kurczaka będą klarowne; odcedzić.
Posyp chili w proszku i czosnkiem w proszku.
Umieść skórkę na nie natłuszczonym 12-calowym. patelnia do pizzy. Łyżka mieszanki kurczaka na skorupie. Na wierzch polać sosem picante; posypać serem.
Piec w temperaturze 450° przez 10-12 minut lub do stopienia sera.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Wino Sangiovese, Shiraz i Barbera to moje najlepsze typy na pizzę. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, takiego jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Możesz spróbować Tenuta di Capraia Chianti Classico. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
![Tenuta Di Capraia Chianti Classico]()
Tenuta Di Capraia Chianti Classico
Chianti Classico Tenuta di Capraia to wino o optymalnej złożoności i strukturze. Rubinowo-czerwony kolor z fioletowymi odcieniami. Intensywny i bogaty aromat, winny, owocowy. Przyjemne nuty wiśni, orzeźwiające i dobrze wyważone z nutami zintegrowanej żywej taniny.