Cheddar-Chleb Ziemniaczany Asiago
Cheddar - chleb ziemniaczany Asiago może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 9g białka, oraz 4G tłuszczu. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz mąkę, drożdże, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cheddar Asiago Crackers (Low Carb), Cheddar-Chleb Ziemniaczany, oraz Chleb z cukinią, ziemniakami i serem cheddar.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w rondlu i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do miękkości.
Odcedzić w durszlaku nad miską, rezerwując 1 1/4 szklanki płynu do gotowania. Chłodny płyn do 11
Rozgnieść ziemniaki z masher ziemniaków do środka 2 szklanki; odstawić.
Połącz ciepły płyn do gotowania i drożdże w dużej misce i odstaw 5 minut. Wymieszać z puree ziemniaczanym. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem. Stopniowo wymieszaj 5 szklanek mąki, soli i pieprzu, aby uformować sztywne ciasto.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk. Delikatnie zagnieść w cheddar i Asiago.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Podziel ciasto na pół. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń każdą porcję w prostokąt o wymiarach 11 x 7 cali na mące.
Zwinąć każdy prostokąt szczelnie, zaczynając od długiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne, i szczypta szew i końce do uszczelnienia.
Umieścić rolki ciasta, szew boki w dół, w 2 (8 x 4 cale) Patelnie Bochenek pokryte sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 45 minut lub do podwojenia wielkości.
Odkryć ciasto; piec w 375 przez 1 godzinę lub aż bochenki są rumiane na dnie i dźwięk puste po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni; schłodzić na stojaku z drutu.