Checkerboard Cookies
Warcabowe ciasteczka mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 100 porcji z 49 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, sól, żółtka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Checkerboard Cookies, Checkerboard Cookies, oraz Walentynkowe ciasteczka z szachownicą.
Instrukcje
Umieść czekoladę w małym rondlu na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż się rozpuści i będzie gładka; odstaw patelnię na bok. (Alternatywnie, roztopić czekoladę w kuchence mikrofalowej, mieszając w odstępach 30 sekund, aby uniknąć spalania.)
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól razem w dużej misce, aby napowietrzyć i połączyć; odstawić. Wymieszać mleko i wanilię razem w małej misce; odstawić.
Umieść masło i cukier w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i ubijaj na średniej prędkości, aż rozjaśnią się kolorem i puszystą, o 3 minutach. Zatrzymać mikser i zeskrobać trzepak i boki miski gumową szpatułką.
Dodać żółtka i ubić do połączenia, o 30 sekund. Zatrzymać mikser i zeskrobać trzepak i boki miski za pomocą gumowej szpatułki.
Dodać jedną trzecią mieszanki mąki i włączyć mikser do niskiej prędkości, mieszając, aż mąka jest po prostu włączone.
Dodać połowę mieszanki mleka i wymieszać aż do momentu włączenia. Kontynuuj z pozostałą mieszaniną mąki i mieszanki mleka, na przemian z każdym i kończąc na mąki, aż wszystkie składniki są włączone i miękkie ciasto uformowane.
Usunąć połowę ciasta (około 1 funt 2 uncje) do lekko mąki powierzchni roboczej.
Wyjmij 2 łyżki pozostałego ciasta w mikserze stojącym i dodaj go do ciasta na powierzchni roboczej (ma to na celu wyrównanie objętości zarówno ciasta czekoladowego, jak i waniliowego).
Wlać roztopioną czekoladę do miksera stojącego i ubić na małej prędkości, aż całkowicie włączone i nie smugi czekolady pozostają, o 30 sekund; odstawić w misce miksera.Ciasto waniliowe podzielić na 2 równe porcje. Lekko posypując powierzchnię roboczą i ręce w razie potrzeby, uformuj każdą część w kłodę o wymiarach 1 1/2 cala kwadratowego i długości około 6 cali, używając skrobaka lub płaskiej szpatułki do tworzenia ostrych rogów i płaskich boków; odstawić.
Ciasto czekoladowe wyjąć z miski miksera na powierzchnię roboczą i podzielić na 2 równe porcje. Lekko posypując powierzchnię roboczą i ręce w razie potrzeby, uformuj każdą część w kłodę o wymiarach 1 1/2 cala kwadratowego i długości około 6 cali, używając skrobaka lub płaskiej szpatułki do tworzenia ostrych rogów i płaskich boków. Owinąć każdy dziennik szczelnie w folię i przechowywać w lodówce, aż tylko twarde, ale nadal giętkie, około 1 godziny.
Wyjmij wszystkie kłody ciasta z lodówki. Rozpakuj 1 log ciasta waniliowego i 1 log ciasta czekoladowego i umieść je na desce do krojenia.
Ciasto waniliowe pokroić na pół wzdłuż. Obrócić każdą połowę tak, aby została przycięta bokiem w dół, a następnie ponownie pociąć każdy kawałek na pół wzdłuż (powinieneś teraz mieć 4 [3/4-cala-kwadrat, 6-cal-długi] kawałki ciasta); odstawić. Powtórzyć z ciasta czekoladowego.
Połóż pasek ciasta czekoladowego obok paska ciasta waniliowego wzdłuż tak, że dotykają. Na wierzchu Pasek czekoladowy paskiem waniliowym, a na wierzchu Pasek waniliowy paskiem czekoladowym. Delikatnie przyciśnij wszystkie 4 paski, aby przylegały do siebie, używając skrobaka lub płaskiej szpatułki, tworząc ostre rogi i płaskie boki. Obróć ciasto i delikatnie dociśnij każdą stronę do deski do krojenia, aby zakończyć spłaszczanie i tworzenie ostrych rogów. Powinieneś teraz mieć 1-1 / 2-calowy kwadratowy dziennik szachownicy ciasta. Powtórz z pozostałymi 4 paskami ciasta.Powtórz cięcie i montaż pozostałych 2 dzienniki ciasta waniliowego i czekoladowego, aż będziesz miał 4 dzienniki szachownicy ogółem. (Zarezerwuj deskę do krojenia i nóż.) Owinąć każdy dziennik szczelnie w folię i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojaki, aby podzielić piekarnik na trzecie. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem i odstawić.
Wyjmij 2 kłody szachownicy z lodówki, Rozpakuj i umieść je na desce do krojenia. Pokrój każdą kłódkę w poprzek na ciasteczka o grubości 1/4 cala i umieść je na przygotowanych blachach do pieczenia (około 25 na arkusz), rozstaw ciasteczka o 1 cal od siebie.
Piec obie arkusze przez 7 minut. Obróć Patelnie od góry do dołu iz przodu do tyłu i kontynuować pieczenie, aż ciasteczka są ustawione na brzegach, o 5 do 6 protokół więcej.
Umieść blachy do pieczenia na stojakach z drutu i niech ciasteczka ostygną na arkuszach przez 3 protokół. Za pomocą płaskiej szpatułki przenieś ciasteczka do stojaków z drutu, aby całkowicie ostygły.
Niech blachy do pieczenia ostygnie do temperatury pokojowej (rezerwy pergamin papieru) i powtórzyć z 2 Pozostałe dzienniki ciasta.