Char Siu-szkliwione bułeczki wieprzowo-ananasowe

Char Siu-szkliwione bułeczki wieprzowo-ananasowe
Char Siu-szkliwione bułeczki wieprzowo-ananasowe wymagają około 4 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 12. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 70g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 665 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka polędwiczek wieprzowych, sos hoisin, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj Char Siu-szkliwione bułeczki wieprzowo-ananasowe, Slow Cooker Chinese Pork vel char siu Pork, oraz Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze (Char Siu Bao) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić solankę: w dużym garnku, doprowadzić 3 1/2 szklanki wody do wrzenia. Wymieszać z solą, brązowym cukrem i wanilią. Chill until cool.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Umieścić wieprzowinę w 9-na 13-in. patelnię i zalać solanką. Schłodzić co najmniej 3 godziny i do
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać char siu glazury: w małej misce, wymieszać ketchup, hoisin, olej sezamowy, czosnek, imbir, i sos sojowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Wlać połowę sosu do innej małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Przygotuj grill na pośrednie średnie ciepło (350 do 450; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 5 do 7 sekund).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Połóż wieprzowinę na obszarze pośredniego ogrzewania i gotuj pod przykryciem, aż mięso osiągnie 135 na termometrze mięsnym, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
7
Używając pędzla do ciasta i jednej miski glazury, przykryj wieprzowinę glazurą, oszczędzając 2 łyżki. dla ananasa. Gotuj wieprzowinę (jeśli używasz węgla drzewnego, dodaj 6 do 8 brykietów, aby utrzymać temperaturę), obracając od czasu do czasu, aż glazura lekko się karmelizuje i termometr mięsa osiągnie 145, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia, namiot z folią i odstawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
9
Ułóż plastry ananasa na bezpośrednim ogniu grilla, pędzel z 2 łyżkami. zastrzeżone glazury, i gotować, obracając raz, aż pojawią się znaki grill, o 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Zdjąć plastry z grilla i pokroić na pół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
11
Wieprzowinę pokroić w 1/2 cala. plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
12
Wytnij głęboką ukośną szczelinę w górnej części każdej rolki. Napełnij każdą rolkę kawałkiem wieprzowiny, pół grillowanego plasterka ananasa, gałązką kolendry i 1/2 łyżeczki. glazura z drugiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Podawać rolki z pozostałą glazurą do mżawki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
14
* Znajdź aromatyczny ekstrakt z hawajskiej wanilii w sklepach spożywczych dla smakoszy i hawaiianvanilla.com; działa również ekstrakt z wanilii nie-hawajskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
15
Dodać do przodu: solanka wieprzowina i zrobić char siu glazury do 1 dnia do przodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia33
Magazyn