Makaron Chap Chee może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.51 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 254 kalorie, 11g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz olej roślinny, cukier, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest dobre. Podobne przepisy to Wegetariańska Chap Chae (Koreański makaron z warzywami), Koreański Makaron Szklany-Jap Chae / Chap Chae, oraz Koreański Chap Chae (Wegetariański).
Instrukcje
1
W dużej misce połącz 1 łyżkę sosu sojowego, olej sezamowy, zieloną cebulę, czosnek, nasiona sezamu, 1 łyżeczkę cukru i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wymieszać pokrojoną wołowinę i marynować w temperaturze pokojowej przez 15 minut.
Rozgrzać wok lub dużą patelnię na średnim ogniu, a następnie skropić olejem. Wołowinę gotować, aż będzie równomiernie brązowa. Wymieszaj z marchewką, pędami bambusa, kapustą napa i szpinakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pędy Bambusa
Kapusta Napa
Marchew
Szpinak
Wołowina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodaj makaron celofanowy, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżkę cukru, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż do ogrzania.