Channa Masala (Curry Z Ciecierzycy)
Channa Masala (Curry z ciecierzycy) jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 12g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, pomidory, curry, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako Indyjska przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Podobne przepisy to Channa Masala (Curry Z Ciecierzycy), Channa-Curry Z Ciecierzycy, Ziemniaków I Kalafiora, oraz Chole Masala-Curry Z Ciecierzycy.
Instrukcje
Połącz pomidory, około połowy cebuli, imbir i mąkę ryżową w blenderze; zmiksuj na pastę.
Rozgrzać olej i nasiona kminku na dużej patelni na średnim ogniu, aż kminek pęcznieje i zmienia kolor na złoty. Pozostałą cebulę gotować na rozgrzanym oleju przez około 3 minuty. Wymieszać mieszaninę pomidorów, fasola garbanzo, curry w proszku, i sól do cebuli; przykryć i gotować, aż gorące, o 5 protokół.
Udekoruj kolendrą do podania.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino można spróbować jest Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
![Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner]()
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Kwieciste, delikatne owoce limonki, jabłka i sosny jabłko z nutą ziół, przypraw i drożdży, miękkie w pierwszym smaku, pomimo żywej kwasowości, a następnie proste, świeże na podniebieniu, sypkie owoce, niuanse mineralne, dobra struktura i równowaga, średnie ciało i drobne minerały w pikantnym wykończeniu.Idealny towarzysz wielu przystawek, takich jak wędzony pstrąg, szynka, zimne warzywa, tapas, czy świeży marynowany kozi ser z ziołami; również bardzo dobry z grillem rybnym, owocami morza lub pieczonym kurczakiem.