Chana Masala
Chana Masalan jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 143 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje 48 centów za porcję. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pomidor, ząbek czosnku, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj chana masala, jak zrobić south indian Chana masala, punjabi Chana masalan lub punjabi chole masala / easy Chana masala, oraz Kala Chana curry, jak zrobić punjabi Kala Chana masala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciecierzycę posortuj i umyj, a następnie umieść w dużym rondlu. Przykryć wodą do 2 cali powyżej ciecierzycy; doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut lub do miękkości.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, imbir i czosnek na patelnię; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać sól, kminek i pieprz; gotować 1 minutę.
Dodaj ciecierzycę, bulion i pomidor; gotować 5 minut lub aż płyn prawie wyparuje.
Zdjąć z ognia; wymieszać posiekaną kolendrę i garam masala.