Cha Ca Thang Long: wietnamska ryba koperkowa z kurkumą

Cha Ca Thang Long: wietnamska ryba koperkowa z kurkumą
Przepis Cha Ca Thang Long: Wietnamski koperek ryba z kurkumą może zaspokoić swoje Wietnamskie pragnienie w około 45 minut. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 4,12 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 849 kalorii. 21 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Mieszanka chiles, galangal, cukier palmowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Wietnamska Kurkuma z makaronem ryżowym, koperkiem i Nuoc Cham, Wietnamska Tilapia z kurkumą i koperkiem, oraz Wietnamska Tilapia Z Kurkumą I Koperkiem.

Instrukcje

1
Przygotowanie galangal: oczyścić kawałek galangal i usunąć wszelkie zabrudzenia. Korzeń galangalu obrać krawędzią łyżki, pokroić w plasterki i pokroić w paski julienne. Odstawić.Przygotowanie ryby: umyć rybę i osuszyć przy użyciu ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalangalGalangal
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
2
Pokrój filety na prostokątne patyczki o grubości 1 cala.
3
Umieścić w płytkim naczyniu. Przyprawić rybę cebulą w proszku, 2 ząbkami czosnku, kurkumą w proszku, szalotką, galangalem, cukrem palmowym i czerwonym chili w proszku. Dobrze rzucaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
KurkumaKurkuma
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
Cukier PalmowyCukier Palmowy
GalangalGalangal
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
Skropić 1 łyżką oleju. Marynować rybę nie dłużej niż 30 minut.Poklep rybę do sucha jeszcze raz i usuń wilgoć. Doprawić koszerną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Dobrze wymieszać.
6
Przenieść kilka paluszków rybnych na raz na talerz. Używając drobnego sitka z siatki, posyp trochę mąki (jeśli jest używana) paluszkami rybnymi i strząśnij nadmiar mąki.Gotowanie ryby koperkowej: na patelni rozgrzać olej i smażyć pozostały czosnek na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Czosnek wyjąć i odstawić. Gdy olej ma ładny czosnkowy smak, delikatnie potrząśnij nadmiar mąki z każdego patyczka rybnego jeszcze raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Umieść rybę w oleju, upewniając się, że paluszki rybne nie stykają się ze sobą. Potrząśnij patelnią, aby upewnić się, że ryba nie przykleja się do dna patelni i że jest całkowicie pokryta olejem. Gotować przez około 2-3 minuty (w zależności od grubości steku), aż lekko złoty, Odwróć każdy kawałek (używam pałeczki, które uważam za łatwiejsze do manewrowania; można użyć Tokarki ryb szczelinowych) i smażyć drugą stronę przez kolejne 2-3 minuty, aż chrupiące i lekko rumiane. Potrząśnij jeszcze raz patelnią.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Połóż paluszki rybne na ręczniku papierowym. Powtarzaj, aż wszystkie patyczki będą used.In ta sama patelnia, dodać zieloną cebulę i kliny cebuli. Smażyć na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Dodaj połowę ilości świeżego koperku, wymieszaj i gotuj przez minutę, aż będzie pachnący. Powrót paluszki rybne i smażony czosnek na patelni. Doprawić mżawką sosu rybnego. i przykryć pozostałym koperkiem. Wyłączyć ogień i posypać orzeszkami ziemnymi. Potrząśnij patelnią, aby wszystkie smaki mieszały się ze sobą. Dostosuj seasoning.To sprawdź "doneness", przeciąć patyk rybny na pół; kolor wnętrza powinien być biały i nieprzezroczysty. Jeśli jest jeszcze jasne, aby przezroczyste, umieścić go z powrotem na patelni.Czas montażu: w misce połączyć sałatę, zioła Wietnamskie i ogórek. Dobrze rzucaj.Kiedy będziesz gotowy do podania, umieść zielenie w każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Sos RybnySos Rybny
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
ZieloniZieloni
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Dodaj makaron z wermiszelem i top z rybą koperku i kilka plasterków pieprzu chile (jeśli jest używany).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
12
Podawać na ciepło z limonką, plasterkami zielonych chiles i tradycyjnym sosem do zanurzania pasty krewetkowej Hanoi (mm ruc, który smakuje bardzo mocno-napiszę przepis w weekend)lub nc mm na boku.Tradycyjnie to danie jest również podawane z czarnymi krakersami ryżowymi z sezamem.Ciesz się szklanką schłodzonego napoju imbirowego i trawy cytrynowej.Bon apptit!
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Granatowy Lub Sok żurawinowyLikier Granatowy Lub Sok żurawinowy
Krakersy RyżoweKrakersy Ryżowe
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
BelacanBelacan
Klin WapiennyKlin Wapienny
Eliksir GEliksir G
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn