Chèvre z kandyzowanymi figami

Chèvre z kandyzowanymi figami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 310 kalorii, 16G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.68 za porcję. 28 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ocet balsamiczny, brązowy cukier, chèvre i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeże figi, możesz podążać za tym daniem głównym z Czekoladowe tarty figowe / świeże figi w dobrym towarzystwie jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sernik Chevre z kompot rabarbarowym i kandyzowanymi pistacjami, Budyń Bulgur z kandyzowanym imbirem i figami, oraz Wyznanie # 67: uzależniony od kandyzowanych orzechów włoskich, szuka pomocy ... morelowy i kandyzowany chleb orzechowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kłodę chèvre pokroić w plasterki i ułożyć na patelni piekarnika.
Wlać ocet balsamiczny i cukier do małego garnka i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i niech gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina jest zmniejszona i przykleja się do tyłu łyżki.
Jeśli używasz suszonych fig, umieść je w mieszaninie octu i pozwól im wchłonąć część płynu, podczas gdy mieszanina ostygnie.
Rozgrzać plastry sera chèvre szybko, korzystając z funkcji brojlerów w piekarniku przez około 3 minuty lub do momentu, gdy ser lekko zacznie się topić.
Ułożyć ser na talerzu i polać go kandyzowanymi figami oraz mieszaniną octu.
Cukier muscavado można zastąpić brązowym cukrem, miodem lub zwykłym cukrem. Zawsze smakuj mieszankę, ponieważ różne cukry mają inną słodycz i być może będziesz musiał dodać więcej.
Dzięki pieprznemu miodowemu smakowi, czarne figi Mission to najlepsze, co można kupić za pieniądze. Świeże czarne figi Mission są dostępne tylko przez kilka tygodni w roku, więc jeśli natkniesz się na niektóre, zrób kompoty i zamrozić do późniejszego użycia.
Cukier jest dostępny w jasnych i ciemnych smakach i jest surowym cukrem wytwarzanym z trzciny cukrowej. W porównaniu ze zwykłym cukrem rafinowanym jest mniej przetworzony i ma wysoką zawartość minerałów. Ciemniejszy cukier ma smak lukrecji, a lżejsza wersja ma smak toffi.