Cezar-Ryba Pieczona
Cezar-pieczona ryba trwa 46 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 530 kalorii, 42g białka, oraz 38g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Za $5.39 za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, i 42 powiedziałby, że trafił w sedno. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pasty anchois, oliwy z oliwek, koszernej soli i pieprzu oraz pietruszki. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 82%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy obejmują Sałatki Cezar z pieczonej kukurydzy z parmezanem jogurt grecki sos Cezar, Ryba pieczona w piekarniku z polewą Cezara, oraz Cezar-pieczone szparagi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F. (upewnij się, że piekarnik jest bardzo czysty.) Wyłóż blachę folią aluminiową.
W przypadku sosu Cezar umieść czosnek, pietruszkę, pastę sardelową i musztardę w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze i pulsuj, aż czosnek zostanie zmielony.
Dodaj majonez, skórkę z cytryny, sok z cytryny, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i pulsu, aby uzyskać gładki SOS.
Połóż rybę na patelni i obficie posyp obie strony solą i pieprzem. Odłóż jedną trzecią sosu do ugotowanej ryby.
Rozłóż rybę z jednej strony połową pozostałego sosu, obróć rybę i rozłóż pozostały sos z drugiej strony.
Posyp szalotką i odstaw na 10 minut.
Piecz rybę przez 10 do 12 minut, aż środek będzie ledwo ugotowany. Przykryj rybę folią aluminiową i odstaw na patelnię na 10 minut.
W międzyczasie rozgrzej olej na małej patelni do smażenia, aż będzie bardzo gorący, dodaj kapary i gotuj przez 30 do 60 sekund, aż zaczną pękać i będą trochę chrupiące.
Podawaj rybę na gorąco z ćwiartkami cytryny, puszącymi się kaparami i zarezerwowanym sosem Cezar.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Ryby można łączyć z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir. Ma 4,3 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir]()
MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir
Nasze MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley Pinot Noir otwiera się aromatami lawendy i boysenberry, które ustępują miejsca smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabiste odczucie w ustach, otoczone subtelnymi nutami dębu z beczki.