Cebula dymka i Morel Galette
Spring Onion and Morel Galette może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Wiosna. Udaj się do sklepu i podnieś sól, dymkę, mąkę tortową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szparagi, Dymka i pieczarki smażone, Gnocchi Z Grzybami Morelowymi I Groszkiem Wiosennym, oraz spring onion pakora - jak zrobić spring onion pakoras.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, lekko łyżką mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąki i 1/2 łyżeczki soli połączyć w średniej misce.
Pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę.
Połączyć kwaśną śmietanę i sok w misce, dobrze mieszając. Wymieszać śmietanę z mieszanką mąki.
Posypać powierzchnię 3 łyżki wody lodowej, 1 łyżka na raz; wrzucić widelcem, aż wilgotne i kruche (nie tworzą piłkę).
Delikatnie wcisnąć mieszankę w 4-calowy okrąg na plastikowej folii; przykryć. Wyluzuj 20 minut. Lekko zachodzą na siebie 2 arkusze folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj i umieść schłodzone ciasto na folii. Przykryj ciasto 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 12-calowe koło (o grubości około 1/4 cala).
Umieścić ciasto w zamrażarce 5 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Usuń górne arkusze folii z tworzywa sztucznego; umieść ciasto, plastikową folię do góry, na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Aby przygotować nadzienie, cienko pokroić białe części cebuli, zastrzegając zielone wierzchołki.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj pokrojoną cebulę na patelnię; smażyć 15 minut lub aż złoty.
Dodać grzyby na patelnię; gotować 5 minut lub aż wilgoć odparuje.
Zdjąć z ognia. Pokrój zielone czubki cebuli.
Dodać pokrojone Topy, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu na patelnię; wymieszać do połączenia.
Rozłóż mieszankę cebuli równomiernie na cieście, pozostawiając 2-calową granicę; posyp ser równomiernie mieszanką cebuli. Zagnieść krawędzie ciasta w kierunku środka, delikatnie naciskając, aby uszczelnić (ciasto będzie tylko częściowo pokryć mieszankę cebuli).
Umieść patelnię na Dolnym stojaku w piekarniku; piec w 400 przez 25 minut lub aż zbrązowieje.