Cały Grillowany bas z oliwkami, cebulą i karczochem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj całego grillowanego basu z oliwkami, cebulą i karczochem. Jedna porcja zawiera 549 kalorii, 43g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na $6.49 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest przyniesiony przez Chow. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Jeśli masz drewniane szaszłyki, gałązki tymianku, cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 66%. Spróbuj Cały Grillowany bas z oliwkami, cebulą i karczochem, Grillowany bas w paski z kalafiorem i pomidorami z Kaparówkami i czarnymi oliwkami z sałatką z pietruszki, oraz Okoń morski z pomidorami i oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu do średniej wysokości (około 191° do 425 ° F).Podczas gdy grill się rozgrzewa, przygotuj szaszłyki: nawlecz równą liczbę karczochów na 2 szaszłyki. Nawlecz taką samą ilość cebuli na kolejne 2 szaszłyki, pozostawiając około 1/4 cala przestrzeni między kawałkami. Na pozostałe 2 szaszłyki nawleczyć taką samą ilość oliwek.
Szaszłyki posmarować olejem roślinnym; odstawić. Cytryny pokroić na pół, rezerwując jedną z połówek dla ryby.Gdy grill jest gotowy, przetrzyj ruszt grillowy ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym.
Posmaruj wycięte boki pozostałych 3 połówek cytryny olejem.
Umieść cytryny na grillu, przykryj grill i gotuj, aż pojawią się ślady grilla, a cytryny lekko zmiękną, około 3 do 4 minut.
Wyjąć na blachę do pieczenia lub duże naczynie i odstawić.
Umieść wszystkie szaszłyki na grillu, przykryć grill, i gotować, przewracając raz, aż oliwki są lekko wysuszone i karczochy mają znaki grill, o 6 protokół. Nadal gotować cebulę, aż będą lekko zwęglone i zmiękczone, o 3 protokół więcej.
Przełożyć na blachę do pieczenia lub duże naczynie z połówkami cytryny i lekko ostudzić.Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, usunąć wszystkie oliwki, karczochy, i cebula z szaszłyków, pokroić w średnią kostkę, i przenieść do średniej miski. Wyciśnij sok z 2 grillowanych połówek cytryny na warzywach, dodaj oregano i tymianek i wymieszaj, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Pozostałą grillowaną cytrynę pokroić na pół na 4 kawałki.
Polewę warzywną i kawałki cytryny umieścić w ciepłym miejscu lub przykryć folią. Zmniejsz ciepło grilla do średniego(około 350 ° F do 204°) i przygotuj rybę.Dla ryb: cienko pokroić zarezerwowaną, niewdzięczną połowę cytryny. Spłucz wewnątrz i na zewnątrz ryby w zimnej wodzie i osusz papierowymi ręcznikami. Obficie doprawić wnętrze ryby solą i pieprzem. Włóż do środka gałązki tymianku, oregano i plasterki cytryny. Natrzeć zewnętrzną stronę ryby oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.Przetrzyj ponownie ruszt grillowy olejem roślinnym.
Umieść rybę na grillu i przykryj grilla. Gotować, aż dolna połowa ryby jest nieprzezroczysta przez całą drogę, a dolna skóra jest chrupiąca, o 9 protokół. Używając szczypiec do trzymania ryby zamkniętej, ostrożnie odwróć rybę za pomocą płaskiej szpatułki i gotuj, aż druga połowa będzie nieprzezroczysta przez całą drogę, a skóra będzie chrupiąca, o 9 minut więcej.
Wyjmij do dużego naczynia i podawaj z zarezerwowaną polewą i grillowanymi kawałkami cytryny.