Cały czerwony Snapper Z Ponzu

Cały czerwony Snapper Z Ponzu
Cały czerwony Snapper Z Ponzu to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 298 kalorii, 51g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 5,07 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka momiji oroshi, mirin, sake i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche, Ponzu, oraz SOS Ponzu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
* Momiji Oroshi to starty Daikon i całe suszone Japońskie chili. Aby zrobić 1/2 szklanki: zetrzeć 1 funt daikon razem z 16 suszonymi chili, które były moczone w gorącej wodzie przez 5 minut.Lekko przyprawić rybę solą na całej powierzchni, również w zagłębieniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Pozostaw rybę na 30 minut w temperaturze pokojowej.Wytrzyj wilgoć, która gromadzi się na powierzchni ryby papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Wytnij głęboką szczelinę o głębokości 1/2 cala wzdłuż linii środkowej każdej ryby, od głowy do ogona. Zrób to po obu stronach; kawałki pomogą rybom gotować się szybciej i ułatwią łuszczenie się grilla flesh.To zrobić sos do zanurzania, podzielić momiji oroshi i szalotki między 4 miski ponzu; odstawić.Rozgrzej grill do średnio gorącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Umyj ruszt do gotowania i dobrze go posmaruj.Grillować ryby około 5 minut na stronę. Odwróć snappers ostrożnie obróć je łopatką do ryb, aby się nie rozpadły. Kiedy ryby są gotowe, zobaczysz sok bulgoczący z tyłu, a jeśli zajrzysz do wnętrza jamy, zobaczysz, że kręgosłup i mięso w jego pobliżu staną się białe.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta, 1 Opakowanie, Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki3/4 Funta, 1 Opakowanie, Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Podawać rybę natychmiast, w towarzystwie sosu ponzu. Ponzu, sprawia, że około 1 1/2 szklanki
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6
Dodaj sake i mirin do małego rondla i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 1 minutę, wyjąć z ognia i pozostawić płyn do pokoju temperature.In miskę, wymieszać razem sos sojowy, sok z cytrusów, ocet, 1/4 szklanki wody, mieszaniny sake, kombu, i płatki bonito. Przykryć luźno folią i pozostawić mieszaninę w lodówce na 12 godzin lub na noc.Odcedzić ponzu przez gazę lub drobne sito; delikatnie wycisnąć, aby wycisnąć płyn. Ponzu będzie przechowywać w lodówce przez 2 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
KombuKombu
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn