Cała Przepiórka z lepkim ryżem z chińską kiełbasą

Cała Przepiórka z lepkim ryżem z chińską kiełbasą
Cała Przepiórka z lepkim ryżem z chińską kiełbasą to chiński przepis, który serwuje 8. Za $2.0 za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 27g tłuszczu i w sumie 484 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 25 minut. Działa dobrze jako dość niedrogi dodatek. Mieszanka oleju sojowego, cukru, sosu sojowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 55%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Lepki ryż z chińską kiełbasą, Lepki ryż z chińską kiełbasą i suszonymi przegrzebkami, oraz Lepki ryż congee z kurczakiem, trawą cytrynową i jajkami przepiórczymi.

Instrukcje

1
Ryż opłucz 2 razy w misce z zimną wodą i odcedź. W dużym żaroodpornym garnku połącz ryż, kiełbaski, kasztany, cukier, sos sojowy, suszone przegrzebki, orzechy miłorzębu, szynkę, daktyle, Wino i suszone krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki SuszoneKrewetki Suszone
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
DaktyleDaktyle
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj skąpe 3 szklanki wody, włóż do piekarnika parowego i gotuj, aż będą ugotowane i miękkie, 30 do 45 minut. Złóż edamame. Posmakuj i dostosuj cukier, sos sojowy i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Ostudź, a następnie złóż szalotki. Wrzuć około 1/2 szklanki mieszanki ryżowej do każdej przepiórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
PrzepiórkiPrzepiórki
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
1
Włóż szalotki do miski, przykryj olejem i dopraw solą i pieprzem do smaku. Zmiksuj w blenderze i przecedź przez sito o bardzo drobnych oczkach, delikatnie naciskając, aby wydobyć miazgę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj imbir do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
1
Na małej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Podsmaż szczypiorek czosnkowy, dopraw solą, aż lekko się skarmelizuje. W razie potrzeby możesz dodać trochę wody, aby ugotować szczypiorek przed przypaleniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
1
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Rozgrzej dużą patelnię odrobiną oleju. Obsmaż ptaki piersią do dołu, a następnie wstaw do piekarnika na złoty kolor, 2 do 3 minut. Następnie obróć ptaki i powtórz proces po drugiej stronie, gotując, aż ptaki się ugotują, a ryż zostanie podgrzany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Podawaj całą przepiórkę na łóżku z pąków szczypiorku z kilkoma kropkami oleju scallion, aby udekorować talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
PrzepiórkiPrzepiórki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala

Składniki

791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej sojowyolej sojowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej sojowyolej sojowy8krewetki i żyłkiOlej sojowyOlej sojowy4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszczypiorek czosnkowy, pokrojony na 2 cale długościszczypiorek czosnkowy, pokrojony na 2 cale długości11 łyżka suszonego oreganoczerwone daktyle, odtworzone w wodzieczerwone daktyle, odtworzone w wodzie1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokrewetki suszone, drobno posiekanekrewetki suszone, drobno posiekane1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosproszkowany świeży imbir lub do smakusproszkowany świeży imbir lub do smaku22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuszynka chińska pokrojona w kostkęszynka chińska pokrojona w kostkę22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuorzechy miłorzębuorzechy miłorzębu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek edamamegroszek edamame113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeprzepiórki bez kościprzepiórki bez kości591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekasztany pieczone, obrane i pokrojone w kostkękasztany pieczone, obrane i pokrojone w kostkę8krewetki i żyłkiSólSól8krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2Chińskie kiełbaski, pokrojone w rundyChińskie kiełbaski, pokrojone w rundy1scallion zielony, blanszowany, zszokowany i wyciśnięty na suchoscallion zielony, blanszowany, zszokowany i wyciśnięty na sucho22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzucienko pokrojone (na stronniczości) zielone cebulkicienko pokrojone (na stronniczości) zielone cebulki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzususzony przegrzebek, odtworzony w wodziesuszony przegrzebek, odtworzony w wodzie4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekleisty ryż krótkoziarnistykleisty ryż krótkoziarnisty22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzucukier, więcej w razie potrzebycukier, więcej w razie potrzeby11 łyżka suszonego oreganowino do gotowania shao xingwino do gotowania shao xing
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn