Cavatelli Primavera

Cavatelli Primavera
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać cavatelli Primaveran spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 309 kalorii, 11g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ząbek czosnku, szparagi, nana ' s cavatelli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cavatelli i brokuły, Cavatelli Z Brokułami, oraz Toskania Cavatelli.

Instrukcje

1
Gotować duży garnek osolonej wody; dodać domowej roboty cavatelli ostrożnie, i gotować, odkryte, 5 minut lub do makaronu jest prawie miękkie, mieszając delikatnie. Wymieszać ze szparagami, i gotować 2 minuty lub aż chrupiące-miękkie. Ustaw dużą, płytką miskę makaronu w zlewie; umieść durszlak w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
GarnekGarnek
2
Wlać makaron i szparagi do durszlaka, aby odcedzić, rezerwując 1/4 do 1/2 szklanki wody do gotowania. (To również rozgrzewa miskę.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Rozgrzać olej i czosnek w dużej, głębokiej patelni na średnim ogniu 1 minutę. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 5 minut, uważając, aby nie brązowy czosnek. Wyłącz ogrzewanie. Wymieszać z pomidorem i bazylią; wyrzucić czosnek. Łyżka makaron i szparagi na patelni; mieszać delikatnie na średnim ogniu 2 minut lub aż połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
CzosnekCzosnek
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
MakaronyMakarony
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj zarezerwowany płyn do makaronu, trochę na raz, w razie potrzeby, aby zwilżyć makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
5
Wylać wodę z miski, wytrzeć do sucha i napełnić makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Dodać ser i rukolę; wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
SerSer
7
Dodać sól i pieprz, i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
8
*Do celów testowych użyliśmy wysokiej jakości mleka pełnego ricotta. Jeśli ricotta nie jest dostępna, zastąp ją łagodną fetą lub Pecorino Romano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pecorino RomanoPecorino Romano
Mleko PełneMleko Pełne
Ser RicottaSer Ricotta
Ser FetaSer Feta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia67
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn