Cavatelli Primavera
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać cavatelli Primaveran spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 309 kalorii, 11g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ząbek czosnku, szparagi, nana ' s cavatelli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cavatelli i brokuły, Cavatelli Z Brokułami, oraz Toskania Cavatelli.
Instrukcje
Gotować duży garnek osolonej wody; dodać domowej roboty cavatelli ostrożnie, i gotować, odkryte, 5 minut lub do makaronu jest prawie miękkie, mieszając delikatnie. Wymieszać ze szparagami, i gotować 2 minuty lub aż chrupiące-miękkie. Ustaw dużą, płytką miskę makaronu w zlewie; umieść durszlak w misce.
Wlać makaron i szparagi do durszlaka, aby odcedzić, rezerwując 1/4 do 1/2 szklanki wody do gotowania. (To również rozgrzewa miskę.)
Rozgrzać olej i czosnek w dużej, głębokiej patelni na średnim ogniu 1 minutę. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 5 minut, uważając, aby nie brązowy czosnek. Wyłącz ogrzewanie. Wymieszać z pomidorem i bazylią; wyrzucić czosnek. Łyżka makaron i szparagi na patelni; mieszać delikatnie na średnim ogniu 2 minut lub aż połączone.
Dodaj zarezerwowany płyn do makaronu, trochę na raz, w razie potrzeby, aby zwilżyć makaron.
Wylać wodę z miski, wytrzeć do sucha i napełnić makaronem.
Dodać ser i rukolę; wrzucić do połączenia.
Dodać sól i pieprz, i podawać natychmiast.
*Do celów testowych użyliśmy wysokiej jakości mleka pełnego ricotta. Jeśli ricotta nie jest dostępna, zastąp ją łagodną fetą lub Pecorino Romano.