Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Duck and Black-Eyed Pea Cassoulet może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 567 kalorii, 53g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz czosnek, black-Eyed peas, tymianek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cassoulet z kaczką i kiełbasą, Cassoulet z kaczką Confit, oraz Kaczka kiełbasa i biała fasola Cassoulet dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Boczek ugotować w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Usunąć boczek, zastrzegając 3 łyżki kapieli na patelni; odstawić boczek na bok. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Kaczkę posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Cała Kaczka
Sól
4
Dodaj 3 nogi kaczki do kapieli na patelni; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Zdjąć z patelni. Powtórz procedurę z pozostałą kaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodaj pozostałe 1/2 łyżeczki soli, pozostałe 1/2 łyżeczki pieprzu, grzyby, seler i marchew. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 20 minut lub aż bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Marchew
Seler
Pieprz
Sól
8
Wymieszać bulion, groszek, 1 łyżkę tymianku i 1 łyżkę natki pietruszki. Kaczka z powrotem na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę i 20 minut lub aż kaczka będzie miękka, lekko puree fasoli od czasu do czasu widelcem lub masher ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Ziemniak
Fasola
Bulion
Tymianek
Cała Kaczka
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher Ziemniaczany
Patelnia
9
Kaczkę wyjąć z patelni; lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Usuń mięso z kości; rozdrobnij. Odrzuć kości. Powrót mięsa na patelnię. Dusić 20 minut lub aż mieszanina jest gęsta, mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj pozostałą 1 łyżkę tymianku i pozostałą 1 łyżkę natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Tymianek
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Posypać boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
12
Uwaga: rustykalne smaki tego cassoulet skorzystają z czerwonego wina, które jest hołdem dla francuskich chłopskich korzeni. Podstawowa czerwień Rhne, jak Jean-Luc Colombo Les Abeilles CTES du Rhne 2005 (13 USD), ma skórzaste, dymne aromaty, które odbijają się echem ziemistego czarnookiego groszku i grzybów, podczas gdy pulchne czarne owoce i średnie ciało ładnie balansują z ciemnymi mięsnymi udkami kaczki. Jeffery Lindenmuth