Cassoulet fasolowo-porowy
Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 11g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka borowików, pieprzu, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wegetariańska cassoulet z porów z grzankami gruyère, Cassoulet Z Trzema Fasolami, oraz Bean Cassoulet.
Instrukcje
W dużym garnku do zupy przykryj fasolę żurawinową 3 litrami zimnej wody.
Dodaj 1 łyżkę koszernej soli, pęczek gałązek tymianku i liście laurowe. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować na umiarkowanym ogniu, aż fasola będzie miękka, o 40 protokół.
Odcedzić fasolę i wyrzucić gałązki tymianku i liście laurowe.
Tymczasem w dużej misce wlej 4 szklanki wrzącej wody na suszone borowiki i odstaw, aż grzyby będą miękkie, około 15 minut.
Wyjąć grzyby i wycisnąć je na sucho nad miseczką; zarezerwować płyn do namaczania. Grubo posiekać grzyby.
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika. Powoli wlać płyn do namaczania grzybów do dużego rondla, odrzucając ostatni kawałek ziarnistego płynu.
Dodać borowiki, pory, masło i 2 łyżeczki soli. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować na umiarkowanym ogniu, aż pory są bardzo miękkie i ciecz zgęstnieje lekko, o 35 protokół.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z crme frache, 2 łyżeczki posiekanego tymianku, 2 łyżeczki posiekanego majeranku i zarezerwowaną fasolę. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieść mieszaninę fasoli do 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia.
W małej misce wrzucić panko z oliwą z oliwek i pozostałą 1 łyżeczką posiekanego tymianku i majeranku; doprawić solą i pieprzem.
Piec około 40 minut, aż fasola bąbelkuje i Panko jest rumiane.
Wyjąć zapiekankę z piekarnika i odstawić na 5 minut. Łyżkę do ciepłych misek i podawać.