Carpaccio Z Buraków Pieczonych W Soli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Carpaccio z buraków pieczonych w soli. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.98 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, pieprz, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona Kabaczka I Sól Pieczone Buraki Z Miękkim Gotowane On, Carpaccio Z Buraków, oraz Carpaccio Z Buraków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Umieść 1/4-calową warstwę soli na dnie małego naczynia do pieczenia.
Umieścić buraki na wierzchu soli, upewniając się, że nie dotykają się nawzajem. Przykryć buraki pozostałą solą (zachowaj trochę do przyprawiania) i piec do miękkości widlastej, około 1 godziny, 15 minut.
Usunąć buraki z soli i ostudzić do temperatury pokojowej.
W międzyczasie przygotuj dressing: przecier z koziego sera, creme fraiche, oliwę z oliwek, ocet i szalotkę w blenderze na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Rozgrzać olej roślinny na małej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać liście szałwii i smażyć, aż chrupiące, 5 do 10 sekund.
Przełożyć łyżką szczelinową na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz do odsączenia; doprawić lekko solą.
Buraki obrać (skórki od razu się ześlizgną) i pokroić na cienkie krążki za pomocą mandoliny lub ostrego noża. Podziel plastry buraków między talerze. Łyżka trochę sosu z koziego sera na wierzchu.
Rukolę umieścić w misce, skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, doprawić solą i wymieszać.
Dodać sałatkę z rukoli do talerzy; skropić więcej sosu z koziego sera, w razie potrzeby. Top z orzeszkami pinii i smażoną szałwią.