Carbonnade z kołnierzami
Przepis Carbonnade z Collards może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 378 kalorii, 20g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,46 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz piwo, liście laurowe, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marmite carbonnade, Carbonnade Wołowe, oraz Pieczeń Garnkowa Carbonnade dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni, gotować boczek na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowym ręczniku. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Odcedzić wszystko oprócz 1 łyżki (15 ml) tłuszczu z patelni, zachowując resztę.
Dodać wołowinę do patelni, w partiach, i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, o 4 protokół na partię, dodając więcej boczek kapie między partiami, jeśli to konieczne. Używając łyżki szczelinowej, przenieś do kamionki powolnej kuchenki jako zakończonej.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj cebulę na patelnię, dodając więcej kapiących boczków w razie potrzeby i gotuj, mieszając, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodać czosnek, tymianek, sól i pieprz; gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać mąkę i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, o 2 protokół. Wymieszać z koncentratem pomidorowym.
Dodać piwo, wywar i liście laurowe; doprowadzić do wrzenia. Gotować, mieszając, przez 1 minutę, zeskrobując wszelkie brązowe kawałki na patelni.
Przenieść do kamionki i dobrze wymieszać.
Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 8 godzin lub na wysokim przez 4 godziny, aż wołowina będzie miękka. Wymieszać z roztworem papryki i zarezerwowanym boczkiem.
Dodaj zielenie collard, partiami, całkowicie zanurzając każdą partię w płynie przed dodaniem kolejnej. Przykryć i gotować na wysokościach przez 30 minut, aż collards będą miękkie. Odrzuć liście laurowe.MAKE AHEAD
Wykonaj krok 3, podgrzewając 1 łyżkę (15 ml) oleju na patelni przed zmiękczeniem cebuli. Przykryć i przechowywać w lodówce do 2 dni. Kiedy jesteś gotowy do gotowania, podsmażyć boczek i brązowy wołowiny.
Połącz mieszankę mięsno-warzywną i kontynuuj krok
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Południe w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 22 dolarów za butelkę.
![J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling]()
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
Pomimo wciąż młodzieńczej świeżości, wykazuje delikatną, owocową charakterystykę Rieslinga i ukrytą nutę minerału z niebiesko-szarej Dewońskiej gleby łupkowej.Podawać to orzeźwiające wino lekko schłodzone! Jako aperitif, a zwłaszcza gdy jest bardziej dojrzały, w połączeniu z owocami morza lub drobiem.