Cappuccino Trifle
Cappuccino drobiazg może być tylko Szkocki przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 333 kalorie, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka kakao w proszku, ziarna kawy, bloki 1/3 mniej tłuszczu twarogu, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 35%. Podobne przepisy to Cappuccino Trifle, Trifle Z Musem Cappuccino, oraz Holiday Cappuccino Trifle.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350 z regałem w dolnej trzeciej. Mąkę i sól przesiać dwukrotnie; odstawić.
Aby ciasto: w misce, ubić białka z mikserem elektrycznym z małą prędkością do spienienia (około 2 minut).
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego; ubić na średniej wysokości, aż uformują się puszyste i miękkie szczyty. Stopniowo dodawać cukier, ubijając, aż jaja utworzą szczyt, gdy trzepak zostanie wyciągnięty.
Białka przenieść do dużej miski; przesiać 1/3 mieszanki mąki na białka. Złóż, za pomocą gumowej szpatułki, skrobając od dna miski. Kontynuuj przesiewanie i składanie mieszanki mąki partiami; złóż skórkę z cytryny i pokruszone ziarna kawy.
Przenieść mieszaninę do suchej, nieoczyszczonej 10-calowej miski rurowej. Przeprowadź nóż przez mieszaninę, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Piec, aż góra będzie tylko złoty i mały nóż włożony do ciasta wychodzi czysty (około 45 minut). Odwróć patelnię do góry nogami, aby ostygła.
Uruchom nóż wokół krawędzi i środka patelni; usuń ciasto.
Ciasto pokroić poziomo na trzecie części; odstawić.
Pokrój 1/2 truskawek na trzecie lub połówki, w zależności od ich wielkości.
Przenieść do średniej miski i posypać 1 łyżką cukru granulowanego; wrzucić i rezerwy. Pozostałe truskawki pokroić na średnie kawałki; przenieść do drugiej miski, a następnie posypać 2 łyżkami cukru granulowanego i 1 łyżką mieszanki espresso w proszku. Rzut i rezerwa.
Aby zrobić krem espresso: ubić serek z mikserem elektrycznym na średniej prędkości (najlepiej z uchwytem łopatkowym), aż będzie gładki. Ubić cukrem pudrem na małej prędkości, dodając espresso w proszku i wanilię.
Do średniej miski przełożyć masę z serem śmietankowym; ręcznie wymieszać z kwaśną śmietaną. Zaparkuj krem espresso w temperaturze pokojowej.
W czystej misce ubij białka na niskim poziomie, aż staną się spienione (około 2 minut). Zwiększyć prędkość do średnio-wysokiej i stopniowo dodawać pozostałe 3 łyżki cukru granulowanego. Ubić, aż białka będą błyszczące i trzymać sztywne szczyty; rezerwy.
Aby złożyć: ułóż 1/3 pokrojonego ciasta na dnie dużego szklanego naczynia do serwowania.
Dobrze posmaruj ciasto mieszanką espresso w proszku.
Na ciasto rozprowadzić 1/3 kremu espresso, a następnie 1/2 mieszanki białek. Przykryć 1/3 posiekanych truskawek i ich płynu oraz 1/3 pokrojonych truskawek; lekko pokroić w proszek kakaowy. Powtórz z drugą warstwą. Na wierzchnią warstwę posmaruj ostatnią warstwę ciasta pozostałą mieszanką espresso w proszku, a na wierzch pozostałą mieszanką kremu espresso, posiekanymi i pokrojonymi truskawkami i pozostałą cieczą; odkurz proszkiem kakaowym. (Drobiazg można podać od razu lub przykryć folią i schłodzić do 6 godzin.)