Cannoli Zanurzone W Czekoladzie
Cannoli w czekoladzie może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 16G tłuszczu i w sumie 247 kalorii. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 54 centów za porcję. 2 osoby uznały ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką amaretto, ciężką śmietanę, czekoladę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 21%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cannoli w czekoladzie z pistacjami, Czekoladowe Kubki Cannoli, oraz Czekoladowe Kubki Cannoli.
Instrukcje
W dużej misce ubij amaretto, cynamon, śmietanę i cukier cukierniczy, aż utworzą się miękkie szczyty.
W średniej misce wymieszaj pistacje i ricottę i dodaj połowę bitej śmietany. Delikatnie dodaj pozostałą bitą śmietanę. Napełnij torebkę z ciastem bez końcówki mieszanką, aby wypełnić muszle cannoli.
Zanurz końcówki cannoli w rozpuszczonej czekoladzie.
Umieść blachę w lodówce na 2 godziny lub do momentu ustawienia nadzienia i czekolady.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na Cannoli. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.