Cannoli czekoladowo–pomarańczowe (Cannoli di Ricotta)
Cannoli czekoladowo-pomarańczowe (Cannoli di Ricotta) wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 314 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 46 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz vanillan ekstrakt, kakao w proszku, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Cannoli czekoladowo–pomarańczowe (Cannoli di Ricotta), Ricottan i Cannoli z kawałkami czekolady, oraz Cannoli deser Pizzan i czekolada Cannoli Pizzettes dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę, cukier, kakao i cynamon. Za pomocą palców lub blendera do ciast, zmiksować na maśle, aż mieszanina przypomina grubą potrawę. (Alternatywnie, puls w robocie kuchennym.)
Mżawka limoncillo nad mieszaniną i delikatnie wymieszać widelcem do włączenia.
Ciasto wyłożyć na arkusz folii. (Ciasto nadal będzie wyglądać nieco sucho i krucho.) Zebrać razem w piłkę, owinąć w plastik i przechowywać w lodówce od 45 minut do 1 godziny.
W średniej misce wymieszaj ricottę, cukier, chipsy czekoladowe, skórkę pomarańczową i wanilię. Wymieszać łyżkę w torbie z ciastem wyposażonym w okrągłą końcówkę o średnicy 1/2 cala i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia. (Wypełnienie może być wykonane do 1 dnia wcześniej i schłodzone, pokryte.)
Formować, smażyć i wypełniać muszle
Ciasto pokroić na 4 równe kawałki. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj 1 sztukę do grubości 1/8 cala. Za pomocą foremki do ciastek z mąką wyciąć od 2 do 3 rund z ciasta.
Przenieść rund do blachy do pieczenia i zachować pokryte folią.
Rozwałkować pozostałe ciasto i pokroić w ten sam sposób, następnie zebrać resztki, rozwałkować i ponownie pokroić.
Napełnij ciężki garnek 4-quart olejem do głębokości 3 cali.
Ogrzewać umiarkowanym ciepłem, aż termometr zarejestruje 191°.
W międzyczasie, szczotka dolnej krawędzi 1 ciasto okrągłe z białkiem. Owinąć ciasto wokół 1 rurki cannoli z białkiem jajka–Szczotkowane koniec nakładających się na drugi koniec i delikatnie docisnąć krawędzie razem do uszczelnienia. Zrób jeszcze 5 pocisków w ten sam sposób. (PozostaĹ 'e Naboje pozostaĹ' e pokryte plastikiem.)
Pracując w 2 partiach, smażyć uformowane muszle w gorącym oleju, aż będą głęboko złociste, około 1 minuty.
Przenieś do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć i ostudzić 5 minut. Stań rurki pionowo i delikatnie dotknij blatu, aby poluzować muszle. Twist Formy do usuwania muszli.
Pozostałe ciasto owinąć wokół rurek i smażyć w ten sam sposób. (Muszle mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i przechowywane w temperaturze pokojowej, niewypełnione i odkryte.)
Gdy jest gotowy do podania, napełnij rurę do 1 końca skorupy cannoli, wypełniając skorupę w połowie, a następnie rurę na drugi koniec. Powtórz, aby wypełnić pozostałe powłoki. Posypać cukrem cukierniczym i podawać natychmiast.