Cannoli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Cannoli. Ten przepis zawiera 4 porcje z 1342 kalorii, 15g białka, oraz 104g tłuszczu każdy. Za 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka mąki uniwersalnej, Marsali, ricotty z mleka owczego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 33%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Cannoli z kawałkami czekolady (Cannoli di Ricotta), Cannoli deser Pizzan i czekolada Cannoli Pizzettes, oraz Cannoli.
Instrukcje
Wymieszaj suche składniki i pokrój na maśle 2 nożami.
Dodaj Marsalę i uformuj ciasto w kulkę. Zawiń w folię i wstaw do lodówki.
Podgrzej 2 litry oleju rzepakowego w doniczce 31/2 kwarty do 350 stopni.
W misce wymieszaj ricottę, cukier, wanilię, skórkę pomarańczową i kawałki czekolady, aż dobrze się wymieszają. Włóż łyżkę do torebki z otwartą końcówką i włóż do lodówki.
Wyjmij ciasto z lodówki i podziel na 4 części.
Rzuć jeden kawałek na płaską powierzchnię za pomocą wałka do ciasta, aż grubość 1/16 cala.
Wytnij w 4 calowe koła. Za pomocą wałka do ciasta wydłużaj koła w owale. Owiń owale wzdłuż metalowych form i uszczelnij krawędź białkami jaj. Flare kończy się palcami i umieścić w gorącym oleju i smażyć na złoty kolor, około 2 do 3 minut.
Wyjmij i pozostaw do odsączenia na ręcznikach papierowych. Gdy ostygnie wystarczająco, aby dotknąć, przekręć formy z dala od muszli. Muszle mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i odpoczywać niewypełnione i odkryte. Gotowe do spożycia Cannoli nadziewać kremem ricotta, posypać cukrem pudrem i podawać.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór dla Cannoli. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.