Cannelloni ze szpinakiem i serem

Cannelloni ze szpinakiem i serem
Szpinak i ser Cannelloni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 14g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jeśli masz dziecko szpinak, mąka, mleko, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szpinak i trzy sery cannelloni, Cannelloni z makaronem szpinakowym, oraz Cannelloni Z Grzybami Szpinakowymi.

Instrukcje

1
Roztopić masło w 1 1/2 - do 2-quart ciężki rondel na umiarkowanie małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubić mąkę i ugotować zasmażkę, ubijając, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodać mleko w strumieniu, ubijając i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, stale ubijając (sos zgęstnieje). Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, 2 minuty, a następnie ubijać w soli, pieprzu i gałce muszkatołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
SOSSOS
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Zdjąć z ognia i ubić serem, a następnie przykryć patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
1
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 5 - do 6-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, następnie podsmażyć cebulę i czosnek, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj szpinak i podsmażyć, mieszając, aż tylko zwiędnie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
3
Zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.
4
W misce wymieszać ricottę, jajko, natkę pietruszki, prosciutto (jeśli używasz), sól, pieprz i 1/3 szklanki sera, a następnie wymieszać mieszaninę szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Ser RicottaSer Ricotta
SzpinakSzpinak
SerSer
PieprzPieprz
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Gotować makaron 2 kawałki na raz w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, mieszając, aby oddzielić, aż tylko miękkie, około 2 minut dla świeżego makaronu lub około 6 minut dla makaronu gotowego w piekarniku. Delikatnie przenieść łyżką szczelinową do dużej miski z zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie, a następnie wyjąć z miski, wytrząsając wodę i położyć płasko na ręcznikach kuchennych (nie ściereczce frotte). Osuszyć ręcznikami papierowymi. Przyciąć makaron gotowy do piekarnika (jeśli jest używany) jak najbliżej 6 1/4 - przez 5 1/2-calowych prostokątów.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
6
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Rozprowadzić 2/3 szklanki sosu w maślanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Rozłóż około 1/3 szklanki nadzienia ricotta w linii wzdłuż 1 krótkiego boku 1 prostokąta makaronu, następnie zwiń, aby zamknąć nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
MakaronyMakarony
RolkaRolka
9
Przenieść, szew stronie w dół, do naczynia do pieczenia. Zrobić 7 więcej cannelloni w ten sam sposób, układając ciasno w 1 warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CannelloniCannelloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
1/2 szklanki więcej sosu na cannelloni i posypać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CannelloniCannelloni
SerSer
SOSSOS
11
Piec, przykryty folią, w środku piekarnika, aż sos będzie bulgotał, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Włącz brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
13
Usuń folię i broil cannelloni około 5 cali od ciepła, aż lekko rumiane, 2 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CannelloniCannelloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Odstawić na 5 minut przed podaniem. Podgrzać pozostały sos i podawać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
1
* Cannelloni można złożyć (ale nie Piec) 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
CannelloniCannelloni
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Odstawić w temperaturze pokojowej 15 minut przed pieczeniem. Pozostały sos będzie musiał być lekko rozcieńczony.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn