Cannelloni al Radicchio może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 615 kalorii, 25g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka parmigiano-reggiano, makaron jajeczny, orzechy włoskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka Radicchio i rukola (insalata Di Radicchio E Rughetta), Sałatka z Radicchio i kopru włoskiego (Insalata di radicchio e finocchio), oraz Cannelloni dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę na dużej, głębokiej patelni umieszczonej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać szalotki i wymieszać, aby pokryć je olejem. Sauté, mieszając od czasu do czasu, przez 7 do 8 minut, lub aż szalotki są miękkie i półprzezroczyste, ale nie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Olej Do Smażenia
3
Dodaj radicchio i posypać 1 łyżeczka soli i obfite mielenia pieprzu. Przykryć patelnię, podgrzać do średniej wysokości i gotować przez około 8 minut, lub aż zwiędnie. Odkryj patelnię i użyj szczypiec, aby wrzucić radicchio. Gotować jeszcze minutę lub dwie, lub aż radicchio jest fioletowo-brązowy, zwiędły, i po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki Soli
Pieprz
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Patelnia
4
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki Soli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Usunąć garść radicchio i odstawić do dekoracji cannelloni.In dużą miskę, pracę ricotta z widelcem, aż będzie kremowy. Złożyć mozzarellę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cannelloni
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
Woda Plus 2 łyżki Soli
Ser Ricotta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Dodać radicchio na patelni do mieszanki sera i złożyć, aby równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki Soli
Ser
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Rozłóż czysty obrus lub kilka czystych naczyń / ściereczek na czystej, płaskiej powierzchni w pobliżu pieca. Przygotuj niegotowany makaron, beszamel i nadzienie z sera radicchio.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki Soli
Ser
Funtów Jeżyn (około
Makarony
Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Piec
8
Umieść dużą miskę wypełnioną lodowatą wodą w pobliżu pieca, aby na krótko zanurzyć ugotowany makaron lasagne, aby usunąć nadmiar skrobi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Lasagne Gotowany
Woda
Skrobia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec
Cukierki Peachie-o
9
Piekarnik nagrzać do 191°/190 ° C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Lekko posmarować dwa 8-by-12-in/20-by-30½-cm do pieczenia naczynia z masłem.Przynieś duży garnek wody do toczącego się wrzenia i soli obficie. Ostrożnie upuść 4 lub 5 makaronów lasagne, uważając, aby nie tłoczyć garnka. Gotuj makaron przez około 1 minutę; świeży makaron gotuje się szybko, a makaron lasagne powinien być lekko niedoszlifowany. Użyj dużego skimmera, aby usunąć makaron lasagne z garnka i delikatnie zanurzyć je w misce z lodowatą wodą. Użyj skimmera, aby usunąć makaron; pozwól im kapać, a następnie rozłóż je na obrusie. Nadal gotować, ostudzić, i rozprowadzić makaron lasagne, aż gotowane i chłodzone wszystkie z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Lasagne
Makarony
Woda
Masło
Funtów Jeżyn (około
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skimmer
Cukierki Peachie-o
Garnek
11
Na dno każdego przygotowanego naczynia rozprowadzić grubą warstwę sosu beszamelowego (około 3/4 szklanki/180 ml na danie).
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
12
Umieść prostokąt lasagne na czystej powierzchni roboczej. Łyżka około 2 łyżki nadzienia radicchio-ser na środku, i rozprowadzić go z tyłu łyżki, pozostawiając granicę dookoła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki Soli
Ser
Funtów Jeżyn (około
13
Zwiń prostokąt makaronu, w stylu cygara i umieść go, szew w dół, w jednym z przygotowanych naczyń do pieczenia. Kontynuuj napełnianie i zwijanie cannelloni, układając 10 cannelloni w każdym naczyniu.Pozostałą beszamel podzielić między 2 naczynia do pieczenia, rozlewając ją na wypełnione cannelloni. Posypać trochę zarezerwowanych radicchio na szczycie w nierównych kępach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cannelloni
Woda Plus 2 łyżki Soli
Makarony
Rolka
14
Posyp ser Parmigiano, a następnie orzechy włoskie (jeśli używasz) na cannelloni. Naczynia przykryć folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cannelloni
Parmigiano Reggiano
Orzechy Włoskie
Ser
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
15
Piec przez 15 minut. Odkryć i piec przez dodatkowe 20 minut, lub aż ser i sos beszamelowy są bąbelkowe, a wierzch jest złoty brąz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
16
Podawać cannelloni na gorąco z piekarnika.Uproszczenie: wypełnienie radicchio można wykonać z wyprzedzeniem i schłodzić do 3 dni. Zakupione w sklepie suszone cannelloni lub suszone makarony lasagna mogą być zastąpione świeżymi. Postępuj zgodnie z instrukcjami producenta dotyczącymi gotowania.Jeśli nie chcesz robić domowego ciasta makaronowego i rozciągać go na arkusze, możesz zastąpić kupione w sklepie świeże arkusze makaronu jajecznego, dostępne w sklepach dla smakoszy, włoskich sklepach spożywczych i dobrze zaopatrzonych supermarketach, i pokroić je w makaron lasagne.