Camote Tartes Tatins z pestkami dyni kruche
Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 763 kalorie. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz średnicy yams, vanillan lody, pestki dyni, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pomidor Tates Tatins, Indywidualne Tatiny z pigwy z lodami z mleka owczego, oraz Puddingi z dyni na parze z twardym sosem z rumu Tennessee i kruchymi pestkami dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spryskaj dużą blachę do pieczenia z nieprzywierającym sprayem. Wymieszaj cukier, 2 łyżki wody i szczyptę soli w małym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej. Gotować bez mieszania, aż mieszanina zmieni głęboki bursztyn, czasami wirując patelnię i szczotkując boki mokrą szczotką do ciasta, około 5 minut. Wymieszać nasiona; natychmiast rozprowadzić na blasze do pieczenia. Schłodzić do utwardzenia. Rozbij się na kawałki. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.)
Przynieś 8 szklanek wody, 1 łyżkę wanilii i 1 łyżeczkę soli do zagotowania w ciężkim dużym rondlu.
Dodać plastry yam; gotować, aż tylko miękkie, o 6 protokół (nie overcook). Za pomocą szczeliny łyżka, przenieść plastry yam do stojaka; cool.
Rozgrzej piekarnik do 191°. lekko spryskać osiem 3/4-cup ramekins lub kubki kremu z nonstick sprayu. Wymieszać 1 szklankę cukru i 3 łyżki wody w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększ temperaturę do wysokiej. Gotować bez mieszania, aż syrop zmieni głęboki bursztyn, czasami wirując patelnię i szczotkując boki mokrą szczotką do ciasta, około 5 minut.
Zdjąć z ognia. Stopniowo dodawać masło, ubijając aż do stopienia i gładkości (mieszanina będzie bąbelkowa).
Ubij 1 łyżeczkę wanilii. Podziel karmel między ramekiny.
Umieścić 1 plasterek yam na szczycie karmelu w każdym ramekin.
Używając okrągłego foremki do ciastek o średnicy 3 1/2 cala, pokrój ciasto na 8 dysków. Ciasto przekłuć widelcem. Top każdy kawałek yam z ciasta dysku. Ubić jajko w misce, aby zmiksować.
Ciasto posmarować lekko jajkiem.
Piec, aż ciasto jest rumiane i nadmuchane, o 25 protokół.
Podawać na ciepło z lodami waniliowymi i kruche.