California-Thai Flank stek może być tylko danie główne szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 2,83 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 240 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz sok z limonki, trawa cytrynowa, stek z flanki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Tajskie Tacos ze stekiem wołowym, Tajski Marynowany Stek Z Flanki, oraz Tajski marynowany stek i sałatka ziołowa.
Instrukcje
1
W dużej misce połącz sos sojowy, ocet ryżowy, wino ryżowe, sok z limonki i olej sezamowy. Wymieszać z cebulą, bazylią, miętą, trawą cytrynową i pokruszonymi orzeszkami ziemnymi. Doprawić pastą z chile, kolendrą i solą czosnkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Pasta Chili
4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie
Eliksir G
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Szczypta Białego Sezamu
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Dwa winorośle Columbia Valley Merlot z 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 7 dolarów za butelkę.