Calabacitas con Elote (meksykańska cukinia z kukurydzą)

Calabacitas con Elote (meksykańska cukinia z kukurydzą)
Calabacitas con Elote (cukinia w stylu meksykańskim z kukurydzą) może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przystawki. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 154 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę, ser chihuaua, kukurydzę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest dobre. Spróbuj Calabacitas con Elote (cukinia z kukurydzą), Meksykańska kukurydza na kolbie (Elote), oraz Elote Meksykańska Kukurydza Z Grilla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż pachnące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Wymieszać cukinię i kukurydzę do mieszanki cebuli. Przykryć patelnię i kontynuować gotowanie, aż cukinia jest miękka, o 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wlać maślankę na patelnię. Mieszankę kukurydzy doprawić solą i pieprzem; wymieszać. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i kontynuować gotowanie do gorąca, o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Posypać serem Chihuaua.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn