Calabacitas con Elote (meksykańska cukinia z kukurydzą)

Calabacitas con Elote (meksykańska cukinia z kukurydzą)
Calabacitas con Elote (cukinia w stylu meksykańskim z kukurydzą) może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przystawki. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 154 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę, ser chihuaua, kukurydzę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest dobre. Spróbuj Calabacitas con Elote (cukinia z kukurydzą), Meksykańska kukurydza na kolbie (Elote), oraz Elote Meksykańska Kukurydza Z Grilla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż pachnące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
2
Wymieszać cukinię i kukurydzę do mieszanki cebuli. Przykryć patelnię i kontynuować gotowanie, aż cukinia jest miękka, o 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
3
Wlać maślankę na patelnię. Mieszankę kukurydzy doprawić solą i pieprzem; wymieszać. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i kontynuować gotowanie do gorąca, o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
4
Posypać serem Chihuaua.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn