Cakespy: Behemoth Crumb Cake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj Cakespy: Behemoth Crumb Cake. Jedna porcja zawiera 743 kalorie, 10g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 3575 osób. Mieszanka soli, śmietany, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cakespy: Crumb Cake Shake, Cakespy: ciasto dyniowe w słoiku, oraz Super Crumb Malinowy Migdałowy Tort Crumb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób polewę. Masło rozpuścić w średnim rondlu na małym ogniu.
Wyjąć z ognia i ostudzić przez około 5 minut, ale nie dopuścić do wystygnięcia masła.
Masło przełożyć do bardzo dużej miski.
Dodaj mąkę, brązowy cukier, sól, ekstrakt waniliowy i cynamon. Oryginalny przepis sugerował mieszanie z widelcami kuchennymi, aby połączyć mieszankę, ale poszedłem jeden lepszy i użyłem szczypiec sałatkowych ze względu na czystą objętość. Mieszaj razem, aż mieszanina utworzy małe okruchy. Odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 177° za pomocą stojaka w dolnej trzeciej części piekarnika.
Masło 9x13-calowa patelnia. Patelnię lekko odkurzyć mąką uniwersalną.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól wymieszać w dużej misce, a następnie ubić razem. Odstawić.
Masło pokroić na 1-calowe kawałki.
Umieść je w dużej misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w ubijaki lub przystawkę do łopatek. Zmiękcz masło na niskiej prędkości. Zwiększ prędkość do średniej i śmietany, aż będzie gładka i jasna w Kolorze, około 1 1/2 do 2 minut.
Dodać cukier, 1 łyżka na raz, biorąc około 6 do 8 minut, aby dobrze wymieszać. Zeskrobać boki miski od czasu do czasu.
Dodaj jajko i ubić, skrobanie boków miski w razie potrzeby. Beat przez około 1 minutę dłużej. Zmiksuj wanilią.
Zmniejsz prędkość miksera do niskiej.
Dodać suche składniki na przemian z kwaśną śmietaną, dzieląc mieszaninę mąki na 3 części i kwaśną śmietanę na 2 części, zaczynając i kończąc na mące.
Mieszać tylko do momentu włączenia po każdym dodaniu. W razie potrzeby zeskrobać boki miski i mieszać przez 10 sekund dłużej.
Przełożyć ciasto na przygotowaną patelnię, wygładzając powierzchnię tylną łyżką stołową lub gumową łopatką. Ledwo pokryje dno cienką warstwą.
Weź garść mieszaniny okruchów i zrób pięść, aby nacisnąć mieszaninę w dużą kępę. Następnie oddzielić na mniejsze klastry, rozpraszając je na wierzchu ciasta. Powtarzaj, aż wszystkie okruchy zostaną wykorzystane. Staraj się upewnić, że każda powierzchnia części ciasta jest pokryta, ponieważ będzie bąbelkować w dowolnych lukach pozostawionych na górze. Moje ciasto w pewnym momencie zaczęło wyciekać na rogu, więc możesz zostawić cienką blachę do pieczenia poniżej patelni do ciasta, aby nie rozlać.
Delikatnie wklep okruchy w ciasto dłonią; ale nie naciskaj mocno.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 35-40 minut, lub do momentu, gdy ciasto będzie złotobrązowe na wierzchu i zacznie odchodzić z boków patelni.
Uwaga: możesz zauważyć, że ciasto jest dość ciężkie. Ciekawe, zważyłam go przed włożeniem do piekarnika. Ważył prawie 11 funtów. Przyznaję, że jest to łącznie z wagą naczynia do pieczenia pyrex, ale nadal dość mocne, nie?