Cajun Chicken Alfredo
Przepis Cajun kurczak Alfredo może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 50 minut. To danie główne ma 1167 kalorii, 50g białka, oraz 85 g tłuszczu na porcję. Na $5.05 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz marynowane suszone pomidory, śmietanę, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać suszone pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 46 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Cajun Chicken Alfredo 2, Makaron Alfredo z kurczakiem przyprawionym Cajun, oraz Cajun Salmon Alfredo.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Pogłębiać piersi z kurczaka w czernienie przyprawy i umieścić w patelni żeliwnej na bardzo dużym ogniu. Poczernij obie strony kurczaka i umieść w piekarniku na 10 minut lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna kurczaka osiągnie 165 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu. Pokroić w paski na ukos i odstawić.
Na patelni saute na średnim ogniu dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Dodać czosnek i lekko karmelizować. Następnie dodaj suszone pomidory i plasterki kurczaka. Rozmaż patelnię białym winem.
Dodać śmietanę, zwiększyć ogień na wolnym ogniu i zmniejszyć sos śmietanowy o połowę.
Gdy sos śmietanowy ma pożądaną konsystencję, wymieszaj 1/2 szklanki parmezanu, soli, pieprzu i makaronu.
Zagnieżdżamy makaron na dużych talerzach, polewamy sosem makaron, dekorujemy szalotki i pozostałą 1/4 szklanki parmezanu.