Cafe au Lait Pots de Creme
Cafe au Lait Pots de Creme jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Za 42 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 14g tłuszczu i w sumie 200 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pod ręką śmietankę, jajko, instant espresso w proszku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powie, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Café au Lait Chiffon Pie, Cafe Au Lait Pudding, oraz Cafe Au Lait Pudding dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Podgrzej mleko, śmietanę, cukry, espresso, wanilię i sól w średnim rondlu na małym ogniu, aż się zagotuje.
Ubij jajko i żółtka w miarce i temperuj, mieszając niewielką ilość śmietany z jajami przed dodaniem reszty śmietany.
Wlać do 4 (4 uncji) kokilek i ułożyć na naczyniu do pieczenia. Napełnij naczynie do pieczenia do połowy bardzo gorącą wodą, ale nie wrzącą, uważając, aby nie rozpryskać wody do kokilek. Włóż do piekarnika i piecz, aż krawędzie się ustawią, ale środek jest jeszcze trochę chwiejny, około 20 do 25 minut.
Natychmiast wyjmij z łaźni wodnej do naczynia do pieczenia wypełnionego lodem, aby szybko schłodzić. Przechowywać w lodówce do momentu podania.