Café Pasqual ' s Three-Chili Salsa
Salsa Café Pasqual z trzema Chili może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 30 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Jeśli masz chiles de arbol, zwykłe oregano, jędrne dojrzałe pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Salsa Chili, Salsa Chili, oraz Salsa Chili.
Instrukcje
Przyciąć i wyrzucić łodygi z guajillos i chiles de arbol; wyrzucić nasiona z guajillos. Chili do płukania.
W 2-do 3-quart patelni, połączyć suszone chili, pomidory, pomidor, jalapeo, cebula, czosnek, 3/4 łyżeczki soli i 1 szklanka wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; mieszać często, aż suszone chili kuleją, 10 do 15 minut.
Tymczasem, w 8-do 10-calowej patelni na małym ogniu, wymieszać kminek, goździki, i oregano aż pachnące, o 4 protokół.
Połącz mieszankę chili i przypraw w blenderze. Wirować, aż grubo pured.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.