Cabernet-duszone żeberka z suszonymi morelami
Cabernet-duszone żeberka z suszonymi morelami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 1315 kalorii, 42g białka, oraz 102g tłuszczu każdy. Na 6,22 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać Dijon musztarda, morele, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Spróbuj Cabernet-Duszone Żeberka Wołowe, Cabernet duszone żeberka z Chardą Szwajcarską i Orecchiette, oraz Cabernet-duszone żeberka z gorgonzolą Polentan i mieszanką zielną Gremolata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żeberka opłukać i osuszyć. W papierowej torbie Mąkę połączyć z 1 łyżką soli i pieprzu. Wrzuć żeberka do torby i wstrząśnij, aby pokryć. Wyciągnij żebra, wytrząsając nadmiar mieszanki mąki.
W ciężkiej 6-litrowej patelni na średnim ogniu roztop masło z oliwą z oliwek. Pracując partiami, dodaj żeberka w jednej warstwie i zmień na brązowe ze wszystkich stron, łącznie około 5 minut na partię. Szczypcami, przenieść żeberka do miski. Wyrzucić wszystko, ale około 2 łyżki tłuszczu na patelni.
Zmniejszyć ogień do średniej i dodać cebulę i czosnek na patelnię; mieszać często, aż cebula kuleje, o 6 protokół. Wymieszać z winem, musztardą i morelami, a następnie wrócić krótkie żeberka na patelnię. Przykryć i doprowadzić do duszenia, następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać niskie dusić i gotować, obracając żeberka raz lub dwa razy zanurzyć mięso, aż bardzo miękkie po przekłuciu, 2 do 2 1/2 godziny.
Szczypcami lub łyżką szczelinową przenieś krótkie żeberka do poszczególnych szerokich, płytkich misek lub miski do serwowania. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków z patelni. Gotuj soki na dużym ogniu, aż zmniejszy się do około 3 filiżanek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Parowanie win: obfite Cabernet Sauvignon z mięsistymi taninami pasuje do bogactwa dania i ożywia smaki sosu.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Avalon Napa Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
![Avalon Napa Merlot]()
Avalon Napa Merlot
Merlot 2010 pokazuje swoją głębię dzięki bogatemu kolorowi granatu. Aromaty kompotu śliwkowego, brzoskwiniowego, tytoniu, rabarbaru i anyżu wypełniają kieliszek. Karmelizowany cukier i nuty wanilii od starzenia dębu uzupełniają aromaty dojrzałych owoców. Cechy owoców górskich pokazują intensywność smaków owocowych. Wpis cieszy się słodkimi nutami jagodowymi olallieberry, a następnie finiszem konfitur z jeżyn. Dąb nadaje smaki mocha i tosty brioche, które łączą się i uzupełniają bogate warstwy owoców. Rafinowane taniny wspierają to zrównoważone wino. W miarę jak ten średni / ciężki Merlot rozwija się w szkle, można cieszyć się ciągłymi soczystymi, ciemnymi nutami jagodowymi, odrobiną przyprawy kakaowej rozwijającej się w środku i utrzymującym się wykończeniem.