Cabernet-duszone żeberka z suszonymi morelami

Cabernet-duszone żeberka z suszonymi morelami
Cabernet-duszone żeberka z suszonymi morelami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 1315 kalorii, 42g białka, oraz 102g tłuszczu każdy. Na 6,22 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać Dijon musztarda, morele, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Spróbuj Cabernet-Duszone Żeberka Wołowe, Cabernet duszone żeberka z Chardą Szwajcarską i Orecchiette, oraz Cabernet-duszone żeberka z gorgonzolą Polentan i mieszanką zielną Gremolata dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żeberka opłukać i osuszyć. W papierowej torbie Mąkę połączyć z 1 łyżką soli i pieprzu. Wrzuć żeberka do torby i wstrząśnij, aby pokryć. Wyciągnij żebra, wytrząsając nadmiar mieszanki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
2
W ciężkiej 6-litrowej patelni na średnim ogniu roztop masło z oliwą z oliwek. Pracując partiami, dodaj żeberka w jednej warstwie i zmień na brązowe ze wszystkich stron, łącznie około 5 minut na partię. Szczypcami, przenieść żeberka do miski. Wyrzucić wszystko, ale około 2 łyżki tłuszczu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Zmniejszyć ogień do średniej i dodać cebulę i czosnek na patelnię; mieszać często, aż cebula kuleje, o 6 protokół. Wymieszać z winem, musztardą i morelami, a następnie wrócić krótkie żeberka na patelnię. Przykryć i doprowadzić do duszenia, następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać niskie dusić i gotować, obracając żeberka raz lub dwa razy zanurzyć mięso, aż bardzo miękkie po przekłuciu, 2 do 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Szczypcami lub łyżką szczelinową przenieś krótkie żeberka do poszczególnych szerokich, płytkich misek lub miski do serwowania. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków z patelni. Gotuj soki na dużym ogniu, aż zmniejszy się do około 3 filiżanek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wlać soki na żeberka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
6
Parowanie win: obfite Cabernet Sauvignon z mięsistymi taninami pasuje do bogactwa dania i ożywia smaki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Avalon Napa Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
Avalon Napa Merlot
Avalon Napa Merlot
Merlot 2010 pokazuje swoją głębię dzięki bogatemu kolorowi granatu. Aromaty kompotu śliwkowego, brzoskwiniowego, tytoniu, rabarbaru i anyżu wypełniają kieliszek. Karmelizowany cukier i nuty wanilii od starzenia dębu uzupełniają aromaty dojrzałych owoców. Cechy owoców górskich pokazują intensywność smaków owocowych. Wpis cieszy się słodkimi nutami jagodowymi olallieberry, a następnie finiszem konfitur z jeżyn. Dąb nadaje smaki mocha i tosty brioche, które łączą się i uzupełniają bogate warstwy owoców. Rafinowane taniny wspierają to zrównoważone wino. W miarę jak ten średni / ciężki Merlot rozwija się w szkle, można cieszyć się ciągłymi soczystymi, ciemnymi nutami jagodowymi, odrobiną przyprawy kakaowej rozwijającej się w środku i utrzymującym się wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia20
Magazyn