Cabernet-duszone żeberka z suszonymi morelami

Cabernet-duszone żeberka z suszonymi morelami
Cabernet-duszone żeberka z suszonymi morelami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 1315 kalorii, 42g białka, oraz 102g tłuszczu każdy. Na 6,22 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać Dijon musztarda, morele, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Spróbuj Cabernet-Duszone Żeberka Wołowe, Cabernet duszone żeberka z Chardą Szwajcarską i Orecchiette, oraz Cabernet-duszone żeberka z gorgonzolą Polentan i mieszanką zielną Gremolata dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żeberka opłukać i osuszyć. W papierowej torbie Mąkę połączyć z 1 łyżką soli i pieprzu. Wrzuć żeberka do torby i wstrząśnij, aby pokryć. Wyciągnij żebra, wytrząsając nadmiar mieszanki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
2
W ciężkiej 6-litrowej patelni na średnim ogniu roztop masło z oliwą z oliwek. Pracując partiami, dodaj żeberka w jednej warstwie i zmień na brązowe ze wszystkich stron, łącznie około 5 minut na partię. Szczypcami, przenieść żeberka do miski. Wyrzucić wszystko, ale około 2 łyżki tłuszczu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Zmniejszyć ogień do średniej i dodać cebulę i czosnek na patelnię; mieszać często, aż cebula kuleje, o 6 protokół. Wymieszać z winem, musztardą i morelami, a następnie wrócić krótkie żeberka na patelnię. Przykryć i doprowadzić do duszenia, następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać niskie dusić i gotować, obracając żeberka raz lub dwa razy zanurzyć mięso, aż bardzo miękkie po przekłuciu, 2 do 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Szczypcami lub łyżką szczelinową przenieś krótkie żeberka do poszczególnych szerokich, płytkich misek lub miski do serwowania. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków z patelni. Gotuj soki na dużym ogniu, aż zmniejszy się do około 3 filiżanek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Wlać soki na żeberka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
6
Parowanie win: obfite Cabernet Sauvignon z mięsistymi taninami pasuje do bogactwa dania i ożywia smaki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Avalon Napa Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
Avalon Napa Merlot
Avalon Napa Merlot
Merlot 2010 pokazuje swoją głębię dzięki bogatemu kolorowi granatu. Aromaty kompotu śliwkowego, brzoskwiniowego, tytoniu, rabarbaru i anyżu wypełniają kieliszek. Karmelizowany cukier i nuty wanilii od starzenia dębu uzupełniają aromaty dojrzałych owoców. Cechy owoców górskich pokazują intensywność smaków owocowych. Wpis cieszy się słodkimi nutami jagodowymi olallieberry, a następnie finiszem konfitur z jeżyn. Dąb nadaje smaki mocha i tosty brioche, które łączą się i uzupełniają bogate warstwy owoców. Rafinowane taniny wspierają to zrównoważone wino. W miarę jak ten średni / ciężki Merlot rozwija się w szkle, można cieszyć się ciągłymi soczystymi, ciemnymi nutami jagodowymi, odrobiną przyprawy kakaowej rozwijającej się w środku i utrzymującym się wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia20
Magazyn