Cały pieczony kalafior z bitym kozim serem
Cały pieczony kalafior z ubitym kozim serem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 375 kalorii, 9g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz płatki pieprzu, ciężką śmietanę, grubą sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sałatka Z Pieczonych Buraków Z Bitym Kozim Serem, Pieczone Squash Crostini z bitym kozim serem, oraz Pieczony pomidor i bita pasta z koziego sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 246°. Przynieś wino, olej, sól koszerną, sok, masło, płatki czerwonej papryki, cukier, liść laurowy i 8 szklanek wody do wrzenia w dużym garnku.
Dodaj kalafior, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż nóż łatwo wstawia się do środka, 15-20 minut.
Za pomocą 2 łyżek szczelinowych lub siatkowego pająka przenieś kalafior na obramowaną blachę do pieczenia, dobrze odsączając. Piecz, obracając arkusz w połowie, aż do brązowego całego, 30-40 minut.
Podczas pieczenia kalafiora, mieszamy kozi ser, twarożek, fetę, śmietanę i 2 łyżki oleju w robocie kuchennym, aż będzie gładka; doprawiamy solą morską.
Przełożyć ubitym kozim serem do miski i skropić oliwą.
Kalafior przełożyć na talerz.
Skropić olejem, posypać solą morską.
Podawać z bitym kozim serem.
DO AHEAD: bita kozi ser można zrobić 1 dzień wcześniej. Cover; chill.