Cały Grillowany Japoński bakłażan z cytryną i sosem sojowym

Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przystawki? Cały Grillowany Japoński bakłażan z cytryną i sosem sojowym może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 102 kalorie, 12g białka, oraz 2G tłuszczu. Na 4,46 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka Japońskich bakłażanów, sos sojowy, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Grillowany Japoński bakłażan z sosem Tahini, Grillowany Japoński Bakłażan, oraz Ww 0 Punktów Bakłażan Japoński Grillowany.
Instrukcje
Wymieszać sos sojowy, sok z cytryny i oliwę z oliwek w misce, aby dressing; odstawić. Zdobądź koniec łodygi każdego bakłażana, wykonując okrągłe cięcie w skórze (ułatwi to obieranie bakłażana). Przebij kilka otworów w bakłażanach szaszłykiem lub widelcem, aby umożliwić ucieczkę pary podczas grillowania.
Rozgrzej grill do średniej. Grill przez około 8 minut, obracając bakłażany ćwierć obrotu co 2 minuty. Spróbuj grillować bakłażana dookoła. Przetestuj bakłażany na doneness, naciskając na ich boki za pomocą pary szczypiec. Jeśli bakłażany dają łatwo, są gotowe.
Przenieść bakłażany na talerz.
Jak tylko bakłażany są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, ostrożnie odklej skórę(skóra schodzi łatwiej, jeśli bakłażan jest ciepły; nie pozwól mu całkowicie ostygnąć). Po usunięciu skóry, usunąć łodygi i pokroić każdy bakłażan na 4 kawałki, cięcia pod kątem.
Przenieść plastry bakłażana na talerz.
Skropić sosem, posypać bonito i podawać.
Przedruk za zgodą japońskiego grilla: od klasycznych Yakitori po steki, owoce morza i warzywa Tadashi Ono & Harris Salat. Copyright © 2011 by Tadashi Ono and Harris Salat; food photographs copyright © 2011 by Todd Coleman. Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.
Dodaj notatki moje notatki